maanantai 19. helmikuuta 2018

Sairaslomalaisen lukumaraton (lopuksi)

Blogi on joutunut kärsimään yksinäisyydestä viime viikkojen aikana. Vaikka vapaa-aikaa on ollut, en ole kovinkaan usein käynyt täällä Blogistaniassa kertomassa kirjoista tai keskustelemassa kirjallisuudesta. Kommentointia ja kirjoittamista alkaa tulla vähitellen ikävä, joten koetan pikkuhiljaa palata säännölliseen bloggausrytmiin. Lukea olen kyllä ehtinyt, mutta monien teosten satunnainen selailu on johtanut siihen, ettei paljon kerrottavaa ole ollut.

Flunssa teki minusta viikonloppuna toipilaan, ja vapailen vielä alkuviikon. Koska kuntoni kuitenkin on suhteellisen hyvä - ääni vain ei kestä opettamista - päätin lohduttaa itseäni lukumaratonilla. Olen aiemminkin maratonannut itseäni terveeksi, ja kun ystävänpäivän lukumaraton jäi minulta tänä(kin) vuonna väliin, korvaan sen nyt, kun aikaa riittää.

Kuten alla oleva kuva osoittaa, lukemista riittää. Moni kirja on ollut kesken jo pidemmän aikaa, esimerkiksi Pienen pieni maa, Rakkaudenhirviö, Vuosisadan rakkaussota ja Sukupuolistunut väkivalta. Maratonilla haluaisinkin lukea loppuun muutaman noista keskeneräisistä - Kaari Utrion Hupsua rakkautta saatan lykätä tuonnemmaksi - ja tutustua muutamaan aloittamattomaan. Loppupuolella on myös Alice Walkerin hieno mutta raaka Possessing the secret of joy sekä Tjernshaugenin hurmaava, kaltaiselleni lintuharrastajalle sopiva Tiaisten salainen elämä. Valikoi näistä sitten!On toki myönnettävä, ettei kuvaan mahtuneet kaikki kirjahyllyn kiinnostavat tapaukset. Kävin tänään lainaamassa kirjastosta Roberto Bolanon massiivisen 2666-jättiläisromaanin, joka pituudestaan huolimatta houkuttelee, ihastuinhan aiemmin tänä vuonna Puhelinkeskusteluihin. Saatan aloittaa teosta lukumaratonilla, vaikken yleensä tartu maratonilla jättiläisiin tartukaan.

Aloitan lukemisen kohtapuoliin, siis noin puoli viideltä. Hauskaa lukuviikkoa teille!

16.30 Maraton alkaa.

19.05 Luin loppuun Ebba Witt-Brattströmin Vuosisadan rakkaussota -teoksen, minkä jälkeen tartuin Fayen Pienen pieneen maahan ja luin senkin loppuun. Varsinkin jälkimmäinen oli erityisen puhutteleva teos päästyään keskipakeilla kunnolla vauhtiin. Miten paljon julmuutta maailmaan mahtuukaan. Olen kiitollinen, että Faye on kertonut tämän tarinan. Luettuja sivuja 207.

22.25 Illan aikana olen lukenut sekalaisen sivumäärän (114) Tiaisten salaista elämää, 2666:tta ja Rakkaudenhirviötä. Jälkimmäisin lähestyy kohta loppuaan. Tässä kohti iltaa olen maratonannut 321 sivua.

9.10 Sain Rakkaudenhirviön päätökseen illalla, ja aamulla päätin urakoida loppuun keskeneräisenä hyllyssäni maanneen Muumit ja olemisen arvoitus -teoksen. Seuraavaksi on aamu-unien vuoro. :D Luettuja sivuja 516.

13.05 Aamutorkkujen jälkeen maraton on edennyt ihan mukavasti. Olen ehtinyt puuhailla muutakin, mutta lukemisessa olen keskittynyt kahteen teokseen. Luin Bolanon teosta 30 sivua, mutta koska kyse on varsin massiivisesta ja tyyliltään erikoisesta teoksesta, siirryin jatkamaan Tiaisten salaista elämää. Toivon saavani sen luettua iltapäivän aikana, vaikka samaan aikaan on kyllä seurattava Suomen peliä. Luettuna nyt 596 sivua.

16.30 Ehdin kuin ehdinkin lukea tinttikirjan loppuun. Kahlasin Bolanon teosta vielä 20 sivua eteenpäin, ja luin iltapäivällä yhteensä 85 sivua. Kokonaissaldoksi kertyi 681 sivua. Hauskaa oli! Ennätin luke viisi kesken ollutta kirjaa loppuun, mikä huojentaa minua lukijana mutta hermostuttaa kirjabloggaajana :D Arvioita tulee, jahka kerkeän kirjoittaa.

2 kommenttia:

  1. tsemppiä maratoniin, toivottavasti se sinut parantaa! Fayen kirja oli kyllä hieno, vasta sen itsekin loppuun sain. Mielenkiinnolla odottelen tarkempia ajatuksiasi siitä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ainakin tulee levättyä ja oltua aloillaan :) Fayen kirja oli tosiaan mieleenpainuva. Pitää käydä lukemassa sinunkin mietteesi teoksesta.

    VastaaPoista