lauantai 30. joulukuuta 2017

Muuttoliikkeessä-haasteen koonti

Eniten minua kiinnostaa tie -blogissa alkoi vuoden alussa haaste, jossa on perehdytty maahanmuuttoa ja siirtolaisuutta koskevaan kirjallisuuteen. Feministinä aihepiiri kiinnostaa minua erityisesti siksi, että maahanmuuttajien ääni jää usein kuulumattomiin niin kirjallisuudessa kuin muuallakin yhteiskunnassa.

Varsinkin alkuvuodesta olin aktiivinen ja luin maahanmuuttajien tai rodullistettujen teoksia, jotka käsittelivät maahanmuuttoa ja kulttuurien kohtaamista. Tämän jälkeen osallistuin haasteeseen harvakseltaan. Vaikka toivoin lukevani tänä vuonna enemmän rodullistettujen kirjoittamaa ja heitä käsittelevää kirjallisuutta, en ole onnistunut tavoitteessani kovinkaan hyvin. Muutamat haasteet, kuten tämä Muuttoliikkeessä, on kuitenkin muistuttanut säännöllisesti siitä, miten tärkeää on nostaa esiin niitä ääniä, joita yhteiskunnassa ei usein kuulla. Tätä tahdon jatkaa ensi vuonnakin.

Muuttoliikkeessä-haasteeseen osallistun seuraavilla teoksilla:

Marjane Satrapi: Persepolis 2. Kotiinpaluu
Nelli Hietala: Kielillä puhumisen taito
Jonas Hassen Khemiri: Allt jag inte minns
Hannele Richert (toim.): Mitä sä täällä teet?
Jean Kwok: Käännöksiä
Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana
Alice Walker: Häivähdys purppuraa

Kiitos Suketukselle kiinnostavasta haasteesta!

2 kommenttia:

  1. Kiitos, että osallistuit. Tuo Kielillä puhumisen taito kiinnostaa erityisesti, Huominen on liian kaukana oli muistaakseni oiva kirja. Tämä aihe ei kyllä vanhene, vaikka lukuhaaste päättyykin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiinnostavasta haasteesta. Teemaan sopii kyllä perehtyä jatkossakin, sen verran tärkeitä kokemuksia maahanmuuttoa käsittelevässä kirjallisuudessa kerrotaan.

      Poista