Siirry pääsisältöön

Sairaslomalaisen Ystävänpäivän lukumaraton (päivittyvä postaus)

Enpä ollut varautunut vuosittaiseen ystävänpäivän lukumaratoniin, jota ylläpitää tänä vuonna Kirjaimia-blogi. Kun kuitenkin törmäsin somessa Lauran ilmoitukseen maratonista, ilahduin - tässäpä tekemistä sairaslomaperjantaihini. Flunssa on heikottanut minua jo muutaman päivän, mutta ehkäpä silti jotain jaksan lukea.

Minulla on taas miljoona kirjaa kesken - muun muassa Canthin novellikokoelma Ihmisen kuvia, Minna Maijalan esseeteos Punaiset kengät, Yahya Hassenin runoteos ja niin edelleen. Haluan lukea Canthin loppuun, joten aloittanen siitä, minkä jälkeen syön kirjastonkirjapinoani vähä vähältä. ;)

17.15 Lukumaraton alkaa. Jännittää vähän (voi johtua siitä, että katsoin juuri varsin intensiivisen Poliisit-jakson). Mukavaa iltaa kaikille!

20.15 Luin loppuun sekä hienon Ihmisen kuvia (Canth) ja mielestäni varsin kehnon Punaiset kengät (Maijala). Instasta löytyy raivostuneita tarinoita lukukokemuksistani. Canthia uin 93 sivua, Maijalaa 103 sivua, yhteensä luettuna siis 196 sivua.

22.22.  Luin loppuun Yahya Hassanin runoteoksen, jossa Hassan ruotii lapsuuttaan tanskalais-palestiinalaisena. Väkivalta, päihteet ja rikollisuus ovat ympäröineet Hassania. Kielellisesti taidokasta luettavaa, vaikka tietynlainen inhorealismi (joskin taatusti realistinen sellainen) ei minua puhutellut. Luettuna 196 + 130 sivua = 326 sivua. Loppuillaksi siirryn äänikirjan pariin.

Lauantai 10.30

Heräsin jo seitsemältä lukemaan, niin innoissani maratonista olin, mutta toipilaana olin pakotettu ottamaan torkut pian kahdeksan jälkeen. Illan ja aamun aikana olen lukenut 106 sivua Yoko Tawadan Muistelmat lumessa -romaania, eli nyt olen lukenut 432 sivua. Äänikirjaa kuuntelin eilen 50 minuutin ajan.

La 12.35 Olen lukenut Tawadan kirjasta kaksi osiota, ja jäljellä on viimeinen, kolmannen polben jääkarhun tarina. Teos on varsin kummallinen - kerronta on sujuvaa, maaginen realismi kiehtovaa, mutta symboliikkaan ja sanomaan on vaikea tarttua. Luettuna nyt 513 sivua.

La 14.40 Muistelmat lumessa on nyt luettu. Pidin teoksesta: sujuvaa proosaa. Vielä parisen tuntia maratoniajäljellä - mitähän sitä lukisi? Ehkä pieni hetki Solnitin esseekokoelmaa äänikirjana. Sivuja luettuna 605 sivua.

La 17.05 
Vielä ehdin lukea ntamon kustantaman näköispainoksen L. Onervan esikoisteoksen Sekasointuja. 73 sivua lisää, yhteensä siis 678 sivua ja 1h10 minuuttia äänikirjaa.

Kommentit

 1. Toivottavasti lukeminen ainakin hetkellisesti parantaa oloa siellä! Näitä toisten maratonipostauksia on aika niin mielenkiintoista lukea, hauska nähdä mitä ja minkälaiseen tahtiin muut lukevat!

  Paranemisia ja hauskaa maratonia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän mennessä lukeminen on ollut varsin tunnepitoista, joten luulisi tällä adrenaliinimäärällä flunssan katoavan :D Maratonpostaukset (aihe; ei pituus, vaikka joskus jälkimmäisetkin) ovat kyllä kiinnostavaa luettavaa!

   Poista
 2. Mukavaa maratonia sinulle! Itsekin juuri aloittelin, saa nähdä miten pitkään tässä nyt jaksaa lukea... sinä olet huimassa vauhdissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti sullakin on ollut rentouttava maraton!

   Poista
 3. Hö, miten mulla meni ohi tää postaus? No, päivitin nyt sunki osuuden koontipostaukseen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti