lauantai 25. marraskuuta 2017

Sairastuneen opettajattaren superlukumaraton (lopuksi)

Yskä on pysytellyt sisälläni liki koko syksyn, ja henkinen olotila on sen mukainen. Jatkuva sairastelu ei piristä ketään, ja kaiken yskimisen keskellä on hankala rentoutuakaan. Koska nyt kuitenkin on kuukauden viimeinen viikonloppu ja Superlukumaraton, ajattelin, että nyt on mitä parhain hetki istahtaa kirjojen ääreen ja koettaa unohtaa murheet.

Maratonlukemistoa.

Olen valinnut lukemistooni jokseenkin helppolukuisia teoksia - olen huomannut, että kevyempien teosten lukeminen inspiroi minua maratoneilla eniten. Saatan siis aloittaa Nelli Hietalan nuortenkirjalla, ja edetä sitten muutamiin sarjakuva- ja novellikokoelmiin. Toinen tuntematon on loppupuolella, ja sen haluaisin lukea loppuun. Saision Betoniyötä olen harkinnut Helmet-haasteeseen, joten sekin kiinnostaa.

Kirjahyllystä löytyy tietysti paljon muutakin luettavaa, joten suunnitelmat saattavat muuttua päivän aikana. Tarkoitus on aloittaa maraton noin kello 16-17.

15.40 Lukumaraton alkaa.

17.30 Nelli Hietalan Miia Martikaisen kärsimysviikko luettu. Nuortenromaani on kevyt, mansikanmakuinen ja siiderintuoksuinen kertomus ihastumisesta ja seksuaalisuuden löytämisestä. Chick lit -tyyppinen kevyt tunnelma hymyilytti, mutta mielestäni Miian ja Tanelin välillä tapahtuu paljon vähän liian nopeasti. Hietalalle toki pisteet siitä, ettei nuorten seksuaalisuutta millään tavalla romaanissa tuomita. Luettuja sivuja 161.

18.45 Toisessa tuntemattomassa oli vielä 86 sivua luettavaa, ja tempaisin ne illan kuluksi loppuun. Luettuja sivuja on tässä vaiheessa 247.

21.40 Kuusi tuntia on kulunut. Toisen tuntemattoman jälkeen päätin lukea sarjakuvaa, ja niinpä valikoin lukupinostani Marjane Satrapin Persepolis 2:n. Edellisen osan tapaan myös tämä sarjakuvaromaani on varsin poliittinen ja kantaaottava mutta samalla myös liikuttava teos. Suosittelen! Sivuja luettu 439.

10.40 Eilen illalla aloitin Pirkko Saision Betoniyön, ja tänään aamulla sain luettua romaanin loppuun. 70-luvun lopussa kirjoitettu teos pureutuu yhä ajankohtaiseen aiheeseen, nuorten miesten syrjäytymiseen. Teoksesta huomaa, että se on Saision alkutuotantoa. Jäinkin kaipaamaan Saision omaperäistä tyyliä, joka Betoniyössä on vasta kehittymässä. Sivuja luettuna 609.

14,05 Iltapäivä meni Änäriä pelatessa - kiitos vain poikaystävälleni, joka kasvattaa minusta gameria - mutta tartuin myös keskeneräiseen novellikokoelmaan. Sari Pöyliön Pölynimurikauppiaasta oli jäljellä 126 sivua, ja sainkin luettua loput novellit. Maratonia on jäljellä puolisentoista tuntia, ja olen nyt lukenut 735 sivua.

15.40 En enää lukenut kahden jälkeen, joten maratonin saldoksi tuli 735 sivua. Hauskaa oli, ja postattavaa kertyi viiden teoksen verran. Ensi viikolla ei ole pulaa tekemisestä ;)

3 kommenttia: