torstai 28. heinäkuuta 2016

Unpopular Bookish Opinions

Sain suositun Unpopular Bookish Opinions -haasteen Kirjakko ruispellossa -blogista.
Haastehan kulkee seuraavin säännöin: 
Haasteen säännöt:
1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi.
1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et.

Toisinaan sitä tulee mietittyä, pitäisikö minun pitää tästä ja tästä, kun muutkin pitävät. Blogiaikanani ainakin Oneiron on ollut kirja, jota on kehuttu, josta pidin ensin itsekin mutta jonka koen koko ajan yhä vieraampana ja vieraampana. Kinnusen Lopottikaan ei auennut yhtä hehkeänä kuin monelle muulle. Herrndorfin kehuttu Ladaromaani ei auennut minulle eikä muuten oppilaillenikaan. Moittivat epäuskottavaksi.Punaisen muistikirjan naisesta muistan kuulleeni kehuja, mutta ei, minun kirjani se ei ollut.

2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.

Tähän voisi ehkä mainita jotakin aliarvostettua chick lit -kamaa. Sophie Kinsellan Himoshoppaajat ja muutkin teokset viihdyttävät minua, mutta kaikki eivät lämpene niille. 

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.
Luin vastikään DIMILY:n, ja olen sitä mieltä, että romaanissa toistetaan vähän vaarallistakin tarinaa pahispoikaan ihastumisesta. Rakkaustarina on sinänsä söpö, mutta päähenkilön pitäisi valita henkilö, joka kohtelee häntä paremmin.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.

Fantasia. Lapsena luin jonkin verran fantasiaa, ja nuortenfantasiaan yritän tutustua vieläkin (esim. Enoranta on aika mahti!), mutta yleisesti ottaen vierailen fantasiaosastolla harvakseltaan. Uusiin maailmoihin, kieliin ja kansoihin perehtyminen on uuvuttavaa.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.

Draco Malfoy tietysti. Ja tuon jo mainutun Maskamen teoksen pääpariskunta. 

6. Kirjailija josta monet pitävät, mutta sinä et.

Ensimmäisenä tulee mieleen Patrick Modiano. Tiedetään, mikä kamala loukkaus kehutulle kirjailijalle! Minä en vain lämmennyt. 

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.

Twilight! Inhoan massailmiöitä, ja varsinkin enenn blogiaikaani tartuin harvoin kirjoihin, jotka olivat pinnalla vain siksi, että kaikki pitävät niistä.

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva.
Oi voi! Katson niin harvoin elokuvia, ja vielä harvemmin sellaisia, jotka perustuvat kirjoihin. Jos olisi vastattava jotakin, vastaisin kenties Harry Potter ja salaisuuksien kammio. Tulevan Potter-päivän alla tunsin syvää inhoa tuota Potterien kakkososaa kohtaan. Voi tosin olla, että juuri elokuva on pilannut ajatukseni kyseisestä kirjasta.

Olen taas tylsä ja jätän etsimättä mahdolliset kohteet, jotka eivät ole haastetta vielä saaneet. Tarttukaa tähän! Tykkään lukea haastepostauksia :)

4 kommenttia:

 1. Oneiron oli liian henkimaailmassa minun makuuni. Kuolleet ovat kuolleita ja annetaan olla.

  VastaaPoista
 2. Minua ehkä nyppii nykyään eniten se, että oli koko ajan tarve ymmärtää, mitä mikäkin asia symboloi ja miten mikäkin olisi pitänyt tulkita. En pysynyt ihan perässä siitä, mitä minun pitäisi ajatella hahmoista ja tapahtumista.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksista. Minulla on aina kynnys korkealla laittaa haasteita eteenpäin, nyt onnistuin siinä. Mutta toisten vastauksia on puolestaan kiinnostavaa lukea. Siitä olen samaa mieltä kanssasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, varsinkin, kun haaste on kiertänyt monissa blogeissa, on melkein työn takana etsiä sopiva blogi haasteen jatkumista varten. Muiden postauksia on tosiaan iloa lukea.

   Poista