sunnuntai 7. elokuuta 2016

Liebster Award

Kiitos haasteesta Unelmien aika -blogin Katriinalle. 

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

1. Mikä on ollut kuluneen kesän paras kirja?

 Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin. Huikea nuortenkirja, joka rikkoo niin yhteiskunnassa kuin sen kirjallisuudessa vallitsevia normeja. Hienoa! Myös Eeva Kilven Talvisodan aika vavahdutti.

2. Mikä kirja on ollut kuluneen kesän pettymys?

 Rakastin pienenä koiria ja koirasarjoja, mutta Vilman koiraklubi ei puhutellut enää, kun lapsuuden lempparikirjoihin perehdyin.

3. Mikä on paras kirjoihin liittyvä kesämuistosi? 

Ihana kysymys! Ensimmäisenä tulee mieleen abikesä 2010: valmistauduin mummolan laiturilla ylioppilaskokeisiin ja luin järven äärellä Nesbøa ruotsiksi.

4. Mikä kirjagenre kuuluu kesään?

Aiemmin dekkarit mutta sittemmin ei enää. Tänä kesänä olen lukenut hirvittävästi nuortenkirjoja, mikä on ollut hauskan helppoa.

5. Missä tykkäät lukea kesällä?


Listasin kesän alussa kesäsuunnitelmiani, mutta en ole vieläkään toteuttanut kohtaa Lukuiltapäivä ulkona. Olen kyllä lukenut ulkona silloin tällöin mutten koko iltapäivää. Vastaus kysymykseen on siis: ulkona. Muutamia iltoja olen viettänyt parvekkeellani lukien, aina siihen asti, että on ollut liian hämärää lukea. Useimmiten parvekkeella on kuitenkin joko liian aurinkoista (en pidä helteestä) tai liikaa ampiaisia (ei kiva). Rannallakin on kiva lukea.

6. Minä vuodenaikana luet eniten?

Perinteisesti olen lukenut eniten tammikuussa, mutta nyt tein huiman ennätyksen heinäkuussa. Nyt, kun en enää ole töissä vaan jatkan opintojani, ehtinen lukea tasaisesti ympäri lukuvuoden (oletan).

7. Mitä aiot lukea syksyllä?


No idea! Pidän itseni avoimena.  TBR-listaa olisi kiva edistää.

8. Onko sinulla muita kirjoihin liittyviä suunnitelmia syksylle?

Lukea graduun liittyviä kirjoja, hehheh! 

9. Kumpi on hauskempaa: ostaa kirjoja omaksi vai lainata niitä kirjastosta?

Ehdottomasti jälkimmäinen! Olen kirjastoihminen ja varmaan yksi alueeni aktiivisimmista lainaajista, siitäkin huolimatta, että muutin uudelle paikkakunnalle vasta kaksi kuukautta sitten. Kirjastot ovat ihania: niistä voi huoletta kantaa kirjoja kotiin niin paljon kuin haluaa ja palauttaa sitten lukemattomina ne, jotka eivät sillä hetkellä innostaneet, ja luettuina ne, jotka innostivat. Sitten voi taas keksiä jotakin uutta luettavaa :) Eikä kulu rahaa!


10. Osallistutko mieluummin lukuhaasteisiin vai luetko mitä mieleen juolahtaa?


Sekä että. Haasteet ovat siitä mukavia, että ne avartavat omaa lukualuetta: usein ne johdattavat pois tutuista hyllyväliköistä. Pakonomainen lukeminen ei kuitenkaan suju koskaan, joten vapaasti valitseminen on hyvin tärkeää.

11. Mitä aiot lukea seuraavaksi? 

Harry Potter ja liekehtivä pikari on vielä kesken lukumaratonin jäljiltä ja niin on myös Me olimme ihan suunniltamme. Olen kuitenkin taas huomenna menossa kirjastoon, joten en lupaa mitään. :P

Ai, pitikö minun keksiä kysymyksiä muille? Kysymysten keksiminen on hauskaa, mutta taidan jättää sen tuonnemmaksi. Palaan (jos palaan) asiaan myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, kun vastasit kysymyksiin! Minustakin on hauskaa lukea ulkona ja lainailla kirjastosta kirjoja. Tykkään myös lukuhaasteista, jotka saavat minut lukemaan ihan jotain muuta kuin tavallisesti. Hyvää gradun valmistelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lukuhaasteet tosiaan laittavat tarttumaan mukavuusalueen ulkopuolella oleviin kirjoihin ja nämä muut taas pohtimaan omaa lukemiskäyttäytymistä, mitä on kiva välillä tehdä.

      Poista