sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Toukokuussa luetut

Viimeinen kevätkuukausi meni, ja kesä lomineen on alkanut. Työmääräni kutistui toukokuussa lähes olemattomiin, joten lukemiseen jäi reilusti aikaa. Olenkin ahminut tässä kuussa ennätysmäiset 18 kirjaa. Työvuoden jäljiltä olen kaivannut paljon kevyttä lukemista, ja niinpä olen ahminut runsain määrin chick lit -kirjallisuutta.

Minna Lindgren: Vihainen leski
Alan Bradley: Nokisen tomumajan arvoitus
Sara Stridsberg: Unelmien tiedekunta
Mike Pohjola: Sinä vuonna 1918
Stina Niemi & Aino Öhman: Elämäni. Potilasrunoja
Maryan Abdulkarim & Eveliina Talvitie: Noin 10 myyttiä feminismistä
Catharina Ingelman.Sundberg: Kakkua, kiitos!
Kirsi Pehkonen: Jylhäsalmella salamoi
Elizabeth Strout: Nimeni on Lucy Barton
Rosa Meriläinen & Sanna Seiko Salo:  SE - seksipuhekirja
Anneli Kivelä: Uusia tuulia Katajamäellä
Pauliina Vanhatalo: Toinen elämä
Elif Shafak: Eevan kolme tytärtä
Jane Austen: Järki ja tunteet
Nelli Hietala: Kenen joukoissa seisot, Miia Martikainen? 
Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin
Mhairi McFarlene: Sinuun minä jäin
Jillian Tamaki & Mariko Tamaki: This one summer

Toukokuun suosikeiksi nousi kaksi erityylistä kirjaa. Ensinnäkin vakuutuin Johannes Anyurun paljon kehutusta He hukkuvat äitiensä kyyneliin -teoksesta, joka käsittelee terrorismia, syrjäytymistä, radikalisoitumista ja pelkoja. Toisaalta rakastin Mhairi McFarlanen viihdyttävää rakkaushömppää Sinuun minä jäin, joka sopi hyvin raskaampien teosten (kuten Roxane Gayn toimittaman Not that bad -raiskauskulttuuriteoksen) rinnalla unelmoitavaksi. Myös Shafak vaikutti minut kertojantaidoillaan, ja Kirsi Pehkonen kirjoittaa laadukasta suomalaista viihdettä.

Mitä te luitte viime kuussa, ja mitkä olivat suosikkinne? Mitä aiotte lukea kesällä?

2 kommenttia:

 1. Minulla oli myös ihan superlukukuukausi, luin 20 kirjaa! Niistä yli puolet oli nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoja, sillä tein jonkinlaisen loppuspurtin töissä. Eniten pidin John Greenin Kilpikonnan kuorella ja Sini Helmisen Väkiveriset-sarjasta. "Aikuisten" proosassa taas Elizabeth Stroutin Nimeni on Lucy Barton oli aivan mahtava, samoin Jenny Offillin Syvien pohdintojen jaosto.

  Miia Martikaisen jatkoseikkailuja aion minäkin vielä lukea, ja tuo Johannes Anyurun kirja kiinnostaa myös. Onneksi on kesä ja aikaa lukemiseen – ja kun on nyt työtönkin taas vaihteeksi, pitää myös elää niukasti kuluttaen (mikä ei toki muulloinkaan ole haitaksi) ja lukeminenhan on siihen mitä parasta puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä ehtinyt lukea huimasti! Olen kuullut tosi paljon hyvää tuosta Syvien pohdintojen jaostosta - pitää laittaa kirjastosta varaukseen :) Ihanaa lukukesää!

   Poista