sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Kirjabloggaajan kesäaakkoset H-N

H = hemmottelu. Lukeminen on minulle useimmiten itseni hemmottelua. Siitä tulee hyvä mieli. Saan vetäytyä uusiin tai toisenlaisiin maailmoihin, unohtaa omat huoleni, heittäytyä tarinoiden mukaan. Hyvä mieli tulee siitäkin, että tiedän olevani hyvä ja nopea lukija. Lukemiseen liittyvään hemmotteluun kuuluvat toki myös lukupaikan (kirjasto, puistonpenkki, olohuone, terassi, järvenranta) ja lukueväiden (katso kohta N) valinta.


I = ideointi. Tänä kesänä aion ideoida kirjojen parissa monella tapaa. Ensinnäkin koetan pohtia, miten pitää blogi tuoreena ja viihdyttävänä (ja kenties saada lisää lukijoita), ja toisaalta haaveilen siitä, että ammattikirjallisuutta lukemalla ideoisin jo tulevan syksyn töitä. Valmistautumista ensi syksyn opetustöihin riittää, ja olenkin lainannut kirjastosta vinon pinon tekstitaitoihin liittyvää kirjallisuutta. J = jumi. Lukujumista ei ole vielä tänä kesänä ollut tietoakaan, mutta hartiajumi ja -särky kuuluvat lukuminäni olemukseen toistuvasti. Vellon parhaillaankin orastavassa päänsäryssä, enhän koskaan muista venytellä...K = kirjasto. Kirjastot ovat lempipaikkojani kesät talvet. Kesäisin useimmissa kirjastoissa on tukahduttavan kuuma lukuilmasto, mutta lomapäivinä on silti parhautta piipahtaa noutamassa varauksia tai poimimassa jotakin satunnaista luettavaksi. Lähikirjastosta on tulossa hyvää vauhtia kirjasto, johon on mukava kävellä tai pyöräillä, jos tekee mieli lähteä jonnekin muttei kuitenkaan kovin kauas.L = laituri. Yksi hauskimmista kesämuistoistani liittyy abikesääni, jolloin luin ruotsin yo-kokeeseen mummolan laiturilla. Lukemisenani oli paitsi kielioppikirja myös Jo Nesbon Fladdermusmannen. Tänäkin kesänä olisi lystiä lukea laiturilla - mummolassa tai jossakin muualla - ja vilvoitella varpaita samalla järvivedessä.M = maraton. Tänä kesänä olen ehtinyt pitää jo muutaman lukumaratonin. Arvoitukseksi jää, ehdinkö valmistujaispippaloideni päätteeksi osallistua 8. päivän maratoniin, mutta ainakin elokuussa aion olla taas messissä. Lukumaratoneissa parasta on se, että saa omistaa koko päivän pelkälle lukemiselle eikä muista menoista tarvitse välittää yhtään mitään. Näitä päiviä on oltava elämässä säännöllisesti.

N = napostelu. Minkäs sille tekee! Olen aivan onneton, mitä tulee herkkulakkoihin. Usein on ihan mukava napostella jotakin - karkkia, suklaata, mansikoita - samalla, kun lueskelee. Terveellisiä herkkuja voisi harkita, mutta yleensä nautinto ajaa itsekurin edelle. Tämä bloggaaja ei ota ruokavaliotaan kovin vakavasti.

1 kommentti:

  1. Olipa kivoja aakkoskertomuksia. Nam napostelu. Juuri otin pannarin uunista ulos, kun maito oli mennyt vanhaksi ja perinteisesti vanhan maidon voi käyttää pannariin :)
    En millään malta lukea koko päivää. Viimeinen maraton meni ihan pieleen, kun tapahtui onnettomuus ja hätäilin tuntikausia, että joukossa olevat sukulaiset ovat turvassa ja tietysti kaikki muutkin!

    VastaaPoista