tiistai 27. kesäkuuta 2017

Alan Bradley: Filminauha kohtalon käsissä

Olen edellyt Flavia-sarjassa jo neljänteen osaan. Bradleyn romaanit ovat sopivan kevyttä kesälukemista, joita voi ahmia useamman viikossa.

Tämän kertainen tapaus on klassinen suljettu romaani: lumimyrsky kokoaa kyläläiset yhteen paikkaan, tapahtuu murha, ja poliisi hiihdetään selvittämään asiaa. Buckshaw toimii kuvauspaikkana muuan elokuvaryhmälle, ja kyläläiset saapuvat jouluesitykseen, jonka kuuluisa elokuvatähti ystävällisesti Bishop´s Laceylle suo.

Bradleyn kerronta on edelleen sujuvaa ja Flavia alkaa tuntua tutulta tyypiltä. En kuitenkaan innostunut tästä osasta niin paljon kuin aikaisemmista. Flavian joulupukkitestaus tuntuu vähän kummalliselta: en oikein tiennyt, uskooko Flavia tosissaan joulupukkiin vai onko hänen käyttäytymisensä vain pilailua. Varsinaista rikosta lämmitellään pitkään, sillä se tapahtuu vasta kirjan puolivälissä. Ihmettelin sitäkin, miksei suljettuun ympäristöön aiheudu juuri minkäänlaista paniikkia, vaikka murhaaja hiippailee samassa taloudessa. Kyläläiset jäävätkin nopeasti taustalle, kun Flavian tutkimukset keskittyvät niihin henkilöihin, jotka olivat talossa jo ennen katsojien saapumista. 

Klassiset arvoitusromaanin piirteet - ja niille nauraminen - kuitenkin ihastuttavat, joten jatkan sarjan parissa sitä mukaa, kun saan kirjoja kirjastosta käsiini. Tähän kirjaan pettyneenä kiinnostaa kuitenkin kysyä, mitä mieltä te olette olleet Bradleyn kirjoista. Mikä osa on suosikkini, entä mikä ei ole innostanut niin paljon? 

Alan Bradley: Filminauha kohtalon käsissä 
Bazar 2016 (2011) 
Suom. Maija Heikinheimo
317 s.
Pisteitä: 3/5

2 kommenttia:

  1. Minuun taas tämä osa iski eniten sarjasta, kuten ihan ensimmäinenkin osa :) Jokin siinä suljetussa tilassa aina kolahtaa. Kolmas osa sen sijaan ei innostanut yhtään. Uusimmat osat ovat olleet molemmat hyviä, ja jatkossa tarina ehkä hieman muuttuukin, saa nähdä syksyllä kun uusin suomennos tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suljetut tilat ovat kyllä kiinnostavia arvoitusten ratkeamisen kannalta. Saa nähdä, mitä pidän itse jatkosta - viides osa on jo kesken. Kuudennesta olen lukenut muutaman ei niin tykästyneen arvion, mutta pitäähän sitä nyt selvittää, kuinka Flavialle jatkossa käy.

      Poista