perjantai 23. kesäkuuta 2017

Kesänpiristyslista 2017

Viime vuonna kesäkuun alussa olin lukuvuoden päättänyt nuori opettaja, jonka oli aika siirtyä työmaailmasta gradumaailmaan. Kesälomalla halusin pitää kuitenkin hauskaa, ja laadin hupaisan, mieltä piristäneen kesänpiristyslistan.

Nyt, juhannuksen korvilla, olen valmistunut filosofian maisteriksi, olen pätevä mutta kovin työtön opettaja. Aikaa on, joten kesänpiristyslista tulee taas tarpeeseen, sillä välillä on pohdittava työkseen asti, mitä seuraavaksi keksisi.

Viime vuoden listassa on paljon lystejä asioita, mutta löytyy hauskuuksia tämän vuoden top 100 -kesätekemisten listalta. Aion viettää aikaa ulkona: kulkea metsäpolkua (tehty), käydä yksin uimassa, havainnoida puistossa, viihtyä vatukossa ja keinua. Pelailu kuuluu oleellisena osana kesään: tahdon pelata Zeldaa (todellakin tehty), Castles of Mad King Ludwig -peliä, mölkkyä sekä tietenkin katsoa pesäpalloa (tehty). Pari palapeliäkin on varattu. 


Ruokailuun liittyvät paitsi puolukoiden kerääminen myös perjantaikarkit, uuden reseptin opetteleminen, kakun leipominen, mustaherukoiden ostaminen, halloumin paahtaminen sekä pehmis.

Lukemistakaan en ole kesältäni unohtanut, vaan tarkoitus on lukea kirjastossa, järven rannalla ja parvekkeella, opetella feminismiä, kirjoittaa blogikommentti ruotsiksi (jag gjorde det!!!), kuunnella blogipostaus ja pitää lukumaraton.

Kirjoittamista edistän havainnoimalla, käymällä taiteilijatreffeillä (käsite Julia Cameronilta), kirjoittamalla kirjeen ja postikortin sekä tietysti päiväkirjaa ja runoja.

Lopuksi on tietenkin oltava hieman lapsenmielinen ja valvottava aamukolmeen, hypittävä kesäsadelätäköissä ja pukeutua juhlavaatteisiin ja juhlia spontaanisti. Olohuoneessakin sopii tanssia. Rentoutumista varten olen listannut yhdeksi kohdaksi sen, että olen pyjamassa iltapäivään saakka. Haaveilemista aion toteuttaa makoilemalla nurmikolla taivasta katsellen.

Kesänpiristyslista on hyvä keino huomata, mistä asioista pitää ja toisaalta huolehtia siitä, että tulee tehneeksi hupsuja asioita silloinkin, kun ei ihan hirveästi huvittaisi. Olen innoissani listasta ja sen pikkupuuhista. 

Esitän tänä vuonna samat kysymykset kuin viime vuonna: Mitkä asiat kuuluvat ehdottomasti kesäänne? Mitä kesäpuuhia olette ehtineet jo toteuttaa, ja mistä vielä haaveilette?

2 kommenttia:

  1. Listasi on mainio idea. Tein lapselleni kesäreissun ajaksi bingoruudukon, jossa oli vähän vastaavia juttuja, mutta taidanpa askarrella itselleni oman kesälistan myös. Haaveilen monista pienistä asioista, kuten että pyöräilen aamulla torille kahville ja ostan mansikoita kotiinviemisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bingoruudukko lapsille on varmasti hauska. Mutta ilman muuta kannattaa tehdä lista - tai samanlainen bingo - itsellekin. Samalla tulee listattua kaikki ne pienet asiat, joista voi nauttia :)

      Poista