sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Lomanaloittajaismaraton alkaa (9.10)

No niin! Tätä hetkeä olen odottanut jo pidemmän aikaa - lupasin itselleni, että kun viimeiset esseet on palautettu ja gradu on valmistunut, vetäydyn sohvannurkkaan lukumaratonille. Harmillisesti sää ei mahdollista parvekelukemista (eilen tuli lunta...), mutta toisaalta, ainakin voi hyvällä omallatunnolla pysytellä sisällä.

Olen tuttuun tapaan valinnut hurjasti luettavaa (loput voi jättää Blogistanian yhteiselle maratonille). Aloitan tuosta Maailmanlopun merkeistä ja etenen sitten jossakin järjestyksessä. Eväät on pöydällä, joten kaikki on valmista ja maraton voi alkaa.

13.30 Maraton alkaa.

15.30 Ensimmäinen kaksituntinen on takana. Lähdin liikkeelle pinon päältä ja luin Herreran Maailmanlopun merkit. Se oli kummallinen, pieni ja lyhyt veljenetsintäkertomus, nopeasti luettu. En tykästynyt teokseen juurikaan ja jäinkin pohtimaan, esittääkö se Meksikosta tarinan, joka sopii länsimaalaisten Meksiko-kaanoniin. No, ensimmäisen tunnin jälkeen tartuin sitten Alan Bradleyn Kuolema ei ole lasten leikkiä -teokseen, ja sitä olen lukenut nyt vähän yli sata sivua. Kiitos helppolukuisten kirjojen maraton sujuu huipptahtia, ja olen ahminut heti alkuun jo 218 s.

19.30 Alkuspurtin jälkeen tahtini on hidastunut. Kamppailen edelleen Bradleyn romaanin parissa, joka alkaa olla viimemetreillään. Viihdyn Flavian seurassa. Kuuden tunnin aikana olen ehtinyt lukea 437 s.

22.00 Sain Bradleyn luettua ja siirryin Minä, Simon, Homo Sapiens -teokseen. Se on hyväntuulinen teos, joka sopii lukumaratonille. Olen lukenut sitä nyt noin 100 sivua, ja yhteensä tänä iltana jotakuinkin 604 sivua. Tonni on tavoite. Pieni hetki lukemista tänään, ja sitten vuorossa ovat yöunet.

9.10 Albertallin Minä, Simon, Homo sapiens oli hauska ja hellyttävä nuortenkirja. Mukava saada seksuaalisuuden moninaisuutta nuortenkirjoihin - postaan tästä Pride-viikon aikana.En vielä tiedä, mitä aion seuraavaksi lukea, mutta 300 sivua on loppupäivän tavoite. Olen ehtinyt 757 sivuun, joten tuhat sivua lähestyy lähestymistään ;)

13.30 Jatkoin maratoniani Seppo Jokisen uusimmalla dekkarilla, ja sain luettua siitä 301 sivua. Maratonin kokonaissummaksi tulee näin ollen 1058 sivua, mihin voi olla hyvin tyytyväinen. Hauskaa ja rentouttavaa oli - nyt on lähdettävä ulkoilemaan 24 tunnin istumisen vastapainoksi :D

4 kommenttia:

 1. Hyvä Sirri, tsemppiä maratonille. Flavian seurassa viihtyy hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa maratonia ja onnea velvollisuuksien loppuunsaattamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Sekä maraton että velvollisuuksien päättyminen (toistaiseksi) tuntuivat mukavilta :)

   Poista