sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Hiihtolomaviikon lukumaraton

Perjantaina alkoi hiihtoloma. 

Koska vihdoinkin on vapaata ja aikaa pelkästään itselleni, ajattelin ilahduttaa itseäni tänään lukumaratonilla. Tammikuun lopulla osallistuin Kirsin aloittamaan lukumaratonviikkoon, mutta lukutahti hiipui viikon loppua kohti. Edellisen 24 tunnin lukumaratonin olen pitänyt elokuussa, kun kirjablogeissa maratoonattiin yhteisesti. Sitä ennen ehdin pitää kesänaloittajaismaratonin (voisi toimia myös tänä vuonna, kunhan työni koulussa päättyy) ja muuan maaliskuisen maratonin.
Tämän hiihtolomanviikon lukumaratonin tarkoituksena on ennen kaikkea unohtaa arki, hengähtää ja antaa tilaa itselleni. Tarvitsen lepoa ja rauhaa, enkä halua jatkuvasti ajatella opetustyötä. Haluan ahmia kirjoja, koska alkuvuosi on tuntunut kankealta. 


Yliarvioin joka kerran sen, mitä vuorokaudessa ehdin lukemaan, mutta toisaalta - valinnanvaraa pitää olla. Haluan ehkä ahnehtia loppuun sekä ihanan Teemestarin kirjan että jo pitkään kesken olleen Tsernobylistä nousee rukous -kirjan. Toisaalta voi olla, että haluan edistää Canthilla näytelmähaastetta tai tarttua johonkin ohkaiseen teokseen, jotta tunnen eteneväni. Kirjaostoksiakin on viime aikoina tullut tehtyä, joten omassa hyllässänikin riittäisi luettavaa: Garpin maailma, Rakkaudenhirviö, Neidonhius...

Ampumahiihdon kisat sotkevat jälleen lukusuunnitelmiani, mutta olen päättänyt aloitella maratonia jo tänään. Tässä olisi nyt useampikin lomapäivä aikaa lukea, mutta panostan nyt tähän viikonvaihteeseen. Kehotan teitä muitakin lomailijoita tarttumaan kirjoihin! Oma maratonini starttaa joskus kuuden aikoihin, kunhan Kaisa ja kumppanit on saatu maaliin ja ehkä mitaleillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti