sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Lomaviikon lukumaraton (lopuksi)

Päätin koota lukumaratonkuulumiset erilliseen postaukseen - tuttuun tyyliini kirjoitin valmisteluista jo sen verran pitkälti, etten viitsi venyttää postauksia maksimimittaan. Tässäpä pieni katsaus siihen, miten lukumaratonini eteni:

17.55: Homma käyntiin! Tartuin ensimmäisenä Itärannan Teemestarin kirjaan, jonka ostin vähän aikaa sitten itselleni ja joka on nyt ollut kesken.

21.00: Kolme tuntia takana. Lukumaratoniani uhkaa häiritä naapuri, joka jytkyttää rokkia seinän takana. Toisinaan olisi kiva, etten olisi ihan näin herkkä. No, ehdin kuitenkin ahmia Teemestarin kirjan loppuun, romaani on nopealukuinen. Ihastuin kirjaan, ja se herätti paljon ajatuksia. Hieman ennen kahdeksaa aloitin Salmisen ja Warsamen Mohammed, suomalainen -teosta. Sekin etenee hyvään tahtiin, ja yhteensä sivuja on nyt luettuna 233.

0:40: Tässä vaiheessa pitäisi olla nukkumassa, mutta kahlasin Salmisen ja Warsamen yhteisteoksen loppuun. En pitänyt siitä. Ihan kiinnostava laatia postauksia myöhemmin, nyt takana huippu ja yksi ei-huippu kirja. Sivuja takana 392. 

11:10: Aamulla en malttanut nukkua puoli yhdeksää pidempään - piti jo päästä lukemaan. Aloittelin illalla Heidi Liehun Rakkaus Pariisissa -pienoisromaania, ja lukaisin sen loppuun. Tässä ennen puoltapäivää ehdin lukea myös Minna Canthin Työmiehen vaimon, joten yksi, pitkään kotiklassikkolistalla ollut teos on taas selätetty. Seuraavaksi vuorossa olisi John Grishamia, ensimmäinen kokeiluni hänen parissaan. Sivuja selätetty 590 (ja se tuntuu hartioissa, voin taata).

14:20: Viihdyin Grishamin parissa vain kahden sivun verran. Hetki ei tuntunut oikealta sille kirjalle, joten tartuin kaikkien aikojen luottokirjasarjaan. Montgomeryn Anna ystävämme on nyt edennyt 140 sivua, ja se on vienyt minut muistelemaan nuoruusvuosiani. Odotan jo pääseväni postaamaan tästä: mieleen palaa kaikenlaisia hauskoja asioita!Sivuja luettuna 632. 

17.55: Päädyin iltapäiväksi kahvilaan lukemaan. Sain luettua maratonillani vielä viidennenkin kirjan, eli myös Anna ystävämme on nyt päätöksessään. Blogattavaa riittää, joten palaan pian postauksineni. Koko maratonin aikana luin 852 sivua ja päihitin niukasti elokuisen maratonini saldon. Hauskaa oli!

2 kommenttia: