sunnuntai 6. marraskuuta 2016

30 x 30: päivä 6 (ei pitäisi suorittaa mutku)

Viikonloppu meni tyttöjenillassa. Olen nyt täynnä sipsejä, karkkeja ja popcornia (mikä lastenkutsutunnelma luonani vallitsikaan), ja kehoni suorastaan hinkuu jotakin terveellistä. Hauskaa oli, vaikka yökerhomaailma alkaakin tuntua ihmeelliseltä, kun tanssimassa ei tule käytyä yhtä usein kuin ennen. Alkavaan viikkoon voi silti lähteä rentoutunein mielin, sillä tiedättehän, miten ihanaa ystävien kanssa on. 

Lukeminen jäi päivällä, mutta illalla olen pyhittänyt sille aikaa. Huomaan, että on hieman ahdistavaa tarkkailla, milloin tietty sivumäärä tulee täyteen (sitä ei tietenkään tarvitsisi tehdä, mutta tunnollisena haastesuorittajana teen). Kaunokirjallinen saavutus tältä päivältä on 46 sivua Nora Websteriä, joka näyttäytyy minulle yhä enemmän henkilökuvaromaanina eikä vaikkapa juoneltaan monimutkaisena toimintaromaanina. 

Olen pohtinut myös sitä, keskitynkö lukemaan kaunokirjallisuutta, kuten alkuperäisen haasteen idea on, vai otanko mukaan myös tietokirjallisuutta. feminismi on johdattanut minut erityisesti tietokirjallisuuden pariin, minkä lisäksi olen lukenut Irti murehtimisesta -käsikirjaa. Ihan hyvältä tuntuu sekin, että kaunokirjallisuus on läsnä joka päivä, koska tietokirjallisuuden lukeminen on raskaampaa ja väsyttävämpää. Koko ajan ei jaksa oppia, välillä on hienoa vain nauttia. 

Käsikirja sukupuoleen -teoksen feministiartikkelit kuitenkin houkuttelevat, joten vilkuilen niitä hetken ennen sänkyyn kaatumista (neljään asti valvominen ei tosiaan tunnu enää ihan samalta kuin juuri täysi-ikäistyneenä...). 

2 kommenttia:

  1. Tuo oli yksi syy, miksi en tänä vuonna osallistunut tähän haasteeseen, että tarkkailin koko ajan sivumäärää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ihan ymmärrettävä syy. Tätä olisi parempi tehdä niin, että lupaisi itselleen, että lukee joka päivä - muttei määritä sen tarkemmin, kuinka monta sivua tai kuinka pitkään.

      Poista