Siirry pääsisältöön

Helmikuun luetut

Saatettiin hamstrata pääkaupunkiseudun
antikvariaateista ja
kirjakaupoista pari juttua
tuliaisiksi.
Hups! Helmikuu meni - kuun vaihteessa teimme reissun Helsinkiin. Tuli ostettua pari kirjaa, tai no, viitisentoista. Siinä oli sitten kotiin kannettavaa!

Helmikuussa luin seuraavat teokset:

Eve Hietamies: Yösyöttö
Taru Mäkinen: Jade ja autiotalon jengi
William Shakespeare: Hamlet
Enid Blyton: Palaneen talon salaisuus
Pirkko Saisio: Punainen erokirja
Hanna Hauru: Jääkansi
Haruki Murakami: The Strange Library
Holly Bourne: Oonko ihan normaali? 
Tiitu Takalo: Tuuli ja myrsky
Joel Haahtela: Mistä maailmat alkavat
Sarah Andersen: Adulthood is a myth. A Sarah´s Scribbles´collection

Helmikuisista kkemuksista ilahduttavimpana ovat jääneet mieleen Saision Punainen erokirja sekä Bournen Oonko ihan normaali? Molempia voi pitää feministisinä, erilaisia naiseuksia kuvaavina teoksina. Takalon Tuuli ja myrsky oli yhtä lailla voimakas kokemus, ja suositan tätä pientä mutta vahvaa sarjakuvateosta jokaisen luettavaksi.

Parhaillaan ovat menossa Lahden MM-hiihdot, mutta lukuaikaa vähentää upouusi harrastukseni. Olen viimein innostunut käsitöistä ja voittanut alakouluaikaiset traumani. Patalappuja, liinoja ja lasinalusia valmistuu, jos vain maltan virkata yhden työn aina loppuun saakka :P

Kommentit

 1. Minulla on Saision Punainen erokirja hyllyssä, sopivan hetken tullen ehdottomasti tartun siihen. Oonko ihan normaali? oli kanssa mahtava, feminismi ja mielenterveysongelmat <3 Bourne käsittelee niitä niin hienosti!

  Oletko kokeillut äänikirjoja käsitöitä tehdessäsi? Olen kuullut että se toimii hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Punaiseen erokirjaan kannattaa tosiaan tarttua! :) Hyvä muistutus äänikirjoista, mulla on Annan nuoruusvuodet kesken. Kirjaston äänikirjahyllyä vaivaa dekkaripainotteisuus, harmittavan vähän on vielä saatavilla sellaisia teoksia, jotka kiinnostaisivat. Mutta jep, äänikirjojen kuuntelu ja käsityöt yhdistävät kyllä kaikki harrastusten hyvät puolet :)

  VastaaPoista
 3. Äänikirjojen kuuntelu käsitöiden yhteydessä varmasti toimii, jos ei liian vaikeita tee! Olen itse tehnyt makramee-solmutekniikalla käsitöitä viimeaikoina vähän ja kun olen tarpeeksi solmuja oppinut, ehkä uskallan jo jotain kuunnella samalla :D Hieno helmikuu ollut sinulla. Kappas kun olen itse kurkkinut hiihtoa telkkarista, vaikken koskaan ole ollut siitä kiinnostunut. Nykyään kun Lahessa asuu niin pitäähän sitä vähän edes. :D /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos tekee liian vaikeaa, menee äänikirja kyllä äkkiä ohi. Sama huomattu perinteisten telkkariohjelmien kanssa - liikaa ei voi yhdellä kertaa käsitellä. Ja joo, kerrnkos sitä Suomessa kisoja järkätään, pitäähän sitä kotimaata kannustaa ;)

   Poista

Lähetä kommentti