Siirry pääsisältöön

Kevyttä kesäksi - romanttisia kirjoja loman ajaksi

Kesä tuntuu olevan monelle aikaa, jolloin luetaan jotakin vähän kevyempää. Työvuoden jäljiltä olo on usein raskas, ja ainakin opetushommissa on saanut lukea ihan riittämiin - ei siis ihme, että tekee mieli tarttua sellaiseen kirjaan, joka etenee sujuvasti ja johon ei tarvitse käyttää vajuneen energiavaraston loppuja. Tässä postauksessa esittelen muutaman viime aikoina lukemani kevyemmän kirjan, joita suosittelen arjesta väsyneille, todellisuuspakoa kaipaaville lukijoille. Rentouttavaa kesää!


Nicole Yoon: Aurinko on tähti
Tammi 2019 (2016)

Suom. Helene Bützow
351 s.

Aurinko on tähti on oikeastaan YA:ta, mutta väliäkös sillä - Yoonin kirja on sujuvaa ja kepeää mutta samalla kantaaottavaa luettavaa. Natashaa ja tämän perhettä odottaa karkotus Jamaikalle, sillä Yhdysvallat ei kohtele paperittomia hyvin. Viimeinen päivä kotikaupungissa tarjoaa kuitenkin yllätyksen, kun Natasha tapaa Danielin, amerikankorealaisen pojan. Romaani on rakkaustarina mutta myös keskustelunavaus paperittomuudesta, maahanmuutosta, rasismista ja rodullistettujen kohtaamasta syrjinnästä. Vaikka romaanin alku on lyhyine lukuineen hektinen, on nopearytmisessä romaanissa syvempikin sanoma.


Kirsi Pehkonen: Juuret Jylhäsalmella

Karisto 2019
264 s.

Kuten olen parissa aiemmassa postauksessani (täällä ja täällä) todennut, Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi-sarja on yksi parhaista kotimaisista chick lit -sarjoista. Maalaisromanttinen, savolaiseen kylään sijoittuva sarja tarjoaa kerran vuodessa uuden romanssin ja siinä sivussa hieman jännitystä. Pehkosen kirjat eivät ehkä ole niille, jotka välttävät ennalta-arvattavia juonivetoisia teoksia, mutta romantiikannälkäisille lomalaisille teos on mitä mainoin kesäkirja. Sarjan kolmannessa osassa Ella-Maria päätyy lomautettuna Jylhäsalmelle, jossa hän tapaa kaksikin varsin kiinnostavaa miestä. Sukupuolirooleja romaani ei murra mutta jos lajityypin ongelmakohdat tiedostaa, voi välillä nauttia klassisesta viihderomaanista.


Jasmine Guillory: The Proposal
Jove 2018
325 s.

The Proposal on itsenäinen osa romanttisessa The Wedding date -sarjassa. The Proposal -romaani tarjoaa kevyttä chick lit -lukemista niille, jotka rakastavat hömppää mutta haluavat siltä muutakin kuin kaavamaisia, valkoisia henkilöhahmoja. Guilloryn romaaneissa hahmot ovat taustoiltaan ja seksuaaliselta suuntautumiseltaan moninaisia, vaikkakin ainakin sarjan kahdessa ensimmäisessä osassa keskeisin juoni perustuu heterosuhteelle. The Proposal lähtee liikkeelle tilanteesta, jossa Nikolea kositaan yllättäen. Aikuiset sisarukset pelastavat Nikolen, kun julkista kosintaa ja sitä seurannutta kieltäytymistä seuraa somekohu. Sisarusparin veljes, Carlos, paljastuu mukavaksi, hyvännäköiseksi mieheksi, mutta Nikole ei halua vakituista parisuhdetta...

Millaisia kirjoja sinä luet kesäisin? Vinkkaa kommenttiosioon suosikkisi!

Kommentit