Siirry pääsisältöön

Kirjabloggaajan kesäaakkoset O-U

O = opiskelu. Monena vuonna kesiini ovat kuuluneet kesäopinnot - tentit, esseet ja lähdekirjallisuus. Kun puolisoni kesäloma nyt päättyi, tuntui oudolta, etten enää palannut opintoihini, joita vielä toukokuun loppupuolella viimeistelin. Feminismiä opettelen kyllä edelleen, ja jonkinlaista valmentautumista on harrastettava suomen kielen osaltakin, sillä syksyllä alkavat työt suomen kielen opena. Jihhuu! Työelämä kutsuu.

P = piknik. Kesään kuuluvat piknikit. Olen haikaillut useaan otteeseen järven rannalle. Mukaan haluaisin ottaa hyvät eväät ja kirjoja; harmikseni sää ei suosi ainakaan tällä viikolla. Piknik on mukava tapa viettää ystävien kanssa aikaa, mutta se sopii myös oman ajan viettoon.

Q= Quebert. Totuus Harry Quebertin tapauksesta on ainoa Q:n liittyvä asia, joka tulee tällä hetkellä mieleeni. Juonivetoinen romaani sopii kyllä hyvin kesälukemiseksi, joten se kannattaa napata mukaan, ellei teokseen ole vielä tutustunut.

R = ranta! Tässä se taas tulee. Haaveilen joka kesä siitä, että pakkaisin koriin mansikoita, mehua ja sipsejä ja lähtisin rannalle lukemaan. Aika harvoin lukurantaloma tulee toteutettua, vaikka järven rannalla onkin ihana lukea.

S = sadut. Kesällä on mukava palata lapsuudensuosikkitarinoihin. Viime kesänä tutustuin moneen nuoruudenlemppariin, ja tänä kesänä olen lukenut esimerkiksi Pikku naisia, Seljan tytöt ja Uppo-Nallen. Häpeäkseni on tunnustettava, että Lindgrenin Marikki on yhä lukematta, ja pohdin juuri, viettäisinkö tämänpäiväisen kirjastoreissun yksinomaan lastenosastolla klassikoita etsien.

T = tyttökirjat. Satujen ja lapsuuskirjojen ohella myös tyttökirjat kuuluvat kesiini. Tuttuihin tyttöihin on mukava tutustua uudestaan kesäisin, sillä tyttökirjat ovat usein kepeitä ja nostalgisia. Tänä vuonna olen lukenut yllämainittujen teosten lisäksi Tuija Lehtisen Rebekan, joka oli uusi tuttavuus mutta hyödynsi selkeästi klassikkoja.

U = ulkoilma. Kesällä parasta on linnottautua lukemaan ulos. Tänä kesänä olen lukenut ainakin torikahvilassa ja puistossa, minkä lisäksi olen kuunnellut äänikirjoja metsäkävelyillä. Merenrannalla en ehtinyt lukemaan, vaikka Länsi-Suomessa tulikin vierailtua. Haaveilen jo mökkilomasta merimaisemissa.

Kommentit