lauantai 16. tammikuuta 2016

Parhauksista ja lukusuunnitelmista

Täytyy myöntää: jäi äänestämättä Blogistanian parhaista. Alkuvuoden kiireet - ja uudet ilot - ovat syöneet vapaa-aikaani niin, etten jaksanut paneutua viime vuoteen, etsiä loistokkaimpia teoksia, ilmoittautua osallistujaksi ja koota perusteltuja postauksia valinnoistani. Teidän muiden valintoja on ollut hieno lukea, ja on tietysti sääli, että ääneni jäi käyttämättä. Mainitsen omat suosikkini tässä ohimennen, ja siirryn sitten pohtimaan tulevaa lukuvuotta.

Kotimaiset suosikit vuodelta 2015:

Petri Tamminen: Meriromaani
Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat
Paula Havaste: Maan vihat

Ulkomaiset suosikit: 

Sadie Jones: Ehkä rakkaus oli totta
Emma Hooper: Etta ja Otto ja Russell ja James
Susan Abulhawa: Sininen välissä taivaan ja veden

Nuortenkirjallisuus:

Kirsti Kuronen: Paha puuska

Muutamaan haasteeseen olen päättänyt lähteä mukaan. Helmet-haaste 50 kirjoineen tuntui helpolta, tutulta ja turvalliselta. Sheferijmin Kirjaherbario-haaste tuntui hauskalta tavalta valikoida lukemisia, ja Kujerruksia-blogin näytelmienlukuprojekti puolestaan vaikuttaisi tukevan ammatillista osaamistani (draama on jäänyt turhan vieraaksi, vaikka muutaman Shakespearen olenkin lukenut). En varsinaisesti halua suunnitella ja aprikoida tulevaa lukemistoani liiaksi etukäteen: olen herätelainaaja, ja otan kirjastostani mukaan ne teokset, jotka silmiini sattuvat. Lainaan paljon, mutta luen vain murto-osan: tänäkään vuonna en aio muuttua pakkolukijaksi. Olen aina jättänyt kirjoja kesken, ja jätän vastedeskin.  

Blogin aloittaminen sai minut kiinnostumaan uutuuskirjoista. Toivon tänäkin vuonna pysyväni mukana siinä, mitä kirjallisuudessa tapahtuu, mutta toisaalta toivon lukevani erityisesti niitä kirjoja, joita haluan lukea. Omassa kirjahyllyssä odottaa useampikin joululahjakirja, ja monta muutakin on lukematta. TBR-listaa tekisi mieli edistää myös, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. 

Innostavaa ja inspiroivaa lukemisen ja bloggaamisen vuotta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti