lauantai 1. elokuuta 2015

Helteetön, höttöinen heinäkuu

"Elokuun ilma tuoksuu minusta teroitetuilta lyijykyniltä ja uusilta kirjankansilta." Hermann: Suutelen postinkantajaa
Kuukauden koosteen aika - postausta aloitellessa tajusin, että nythän alkaakin jo elokuu! Elokuu? Mihin kesä on oikein kulunut?

Heinäkuu ei ollut lukukuukausi. Oli vieraita ja oli työviikko kesäleirillä, lukeminen jäi. Vapaa-aika on mennyt erityisesti värittämiseen: sopivaa tekemistä silloin, kun ei jaksa keskittyä lukemiseen tai ajattelemiseen. Seitsemän kirjaa sain luettua, ja ehdoton kohokohta oli kirjakaupasta tuoreeltaan mukaan tarttunut Maan vihat. Tulitikkuja lainaamassa puolestaan takasi sen, että taas yksi suomalainen klassikkoteos on luettu. Muuten kuukauden kirjat olivat kevyttä kesähöttöä, sellaista, josta ei paljoakaan mieleen jäänyt. Oman hienoutensa lukukuukauteen toi kuitenkin se, että istuskelin useampanakin päivänä kahvilassa lueskelemassa. Paikka ei sinänsä ole rauhallisin lukuelämyksille mutta tuo vaihtelua oman kodin nojatuoliin. Sitä paitsi viihdyn ihmisten parissa ja pidän pöytäseurueiden tarkkailusta.

Maiju Lassila: Tulitikkuja lainaamassa
Paula Havaste: Maan vihat  
Aina Bergroth: Ah autuutta 

En ole tavannut ostaa paljonkaan kirjoja, viihdyn eniten kirjastoissa. Tänä kesänä hylly on saanut täytettä: Doerrin Kaikki se valo jota emme näe on parhaillaan kesken, samoin Britt-Marie var här. Stoner odottaa sekin lukemista, samaten muutama jo keväämmällä netistä tilattu pokkari. Kirpparilta mukaan lähtivät Da Vinci -koodi, Järki ja tunteet sekä Ylpeys ja ennakkoluulo. Kirjastonkirjojakin on taas ehtinyt kertyä melkoiseksi pinoksi, ja koko kesän olen suunnitellut matkaa paikalliseen antikvariaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti