keskiviikko 12. elokuuta 2015

Lukumaratonvalmisteluja

Jihaa, pian se alkaa! Pääsen vihdoinkin osallistumaan kirjabloggaajien yhteiseen lukumaratoniin. Kesän ensimmäinen jäi väliin muiden lomatapahtumien vuoksi, mutta nyt ollaan mukana. Kesän toista kirjanlukuvuorokautta emännöi Oksan hyllyltä -blogin MarikaOksa.

Tuntuu, että tämä kesä on tulvinut kaikenlaisia tapahtumia. Niin nytkin - ystävä saapuu viikonloppuna, ensi viikolla lähden ulkomaille, siinä välissä käyn kesätentissä, ja matkan jälkeen ehtii vielä seurata yleisurheilukisojakin. Kaikenlaisten aktiviteettien takia aloitan maratonini jo perjantai-iltana, jotta ehdin viettää koko vuorokauden kirjojen parissa.

Täytyy myöntää, että olen saanut lukumaratonille jo melkoisen startin - olen sairastanut kesäflunssaa ja ehtinyt lukea lyhyessä ajassa viisi kirjaa. Tuntuu, etten muuta ole tehnytkään kuin lukenut, mikä tietenkin on hirvittävän hauskaa. Tekemättömyys ja jatkuva lepo alkavat sen sijaan ärsyttää. Tänään pistin toimeksi ja ryntäsin lähipusikoihin poimimaan vadelmia - kesän lempipuuhaani. Eilen yhdistin värityskirjat ja auringon, ja nautin ihanasta kesäpäivästä ulkosalla. Sitten uppouduin ihanaan Jhumpa Lahirin Tulvaniittyyn, ja sillä tiellä olen edelleenkin. Olen siis lukenut ja lukenut ja lukenut, treenannut ahkerasti perjantai-iltaa varten. Kunto on nyt korkealla! 

Tarkempaa lukusuunnitelmaa maratonille ei vielä ole. Kunhan palaan kotiini, säntään pikimmiten kirjastoon. Valitsen varmastikin suht lyhyitä kirjoja; en tykkää paneutua paksuihin järkäleisiin. Ihailen niitä, jotka saavat lukumaratoneilla kahlatuksi roikkumaan jääneitä tai hyllyssä kauan pyörineitä teoksia, mutta minusta ei taida olla siihenkään. Aiemmilla omatoimisilla lukumaratoneilla, maaliskuussa ja toukokuussa, luin kummallakin useampia teoksia, ja samalla kaavalla toiminen nytkin. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kirjastoon valitsemaan! Mitä korkeampi pino, sitä tyytyväisempi olen: on parempi varata mukaan paljon luettavaa kuin harmitella jo alkuvaiheessa, että on juututtava tylsiin teoksiin. Onneksi omakin hylly pursuaa luettavaa, joten hätähätätapauksessa saatan sittenkin edistää sitäkin projektia. 

Lopuksi vielä tsemppaukset kaikille muille maratoniin osallistuville! Hauskaa olla mukana :)

2 kommenttia:

  1. Ikävää, että flunssa on iskenyt kesäaikaan. :( Kuulostaa, että olet jo hyvin vireessä lukumaratonia varten. Toivottavasti löydät mukavaa luettavaa. Minullakin on muutama takuuvarma dekkari odottamassa kotihyllyssä, jos iskee sellainen kamala tunne, ettei lukupinoon varatuista mikään nappaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ainakin on ollut hyvä syy levätä ja ottaa rennosti! Ja eiköhän sieltä kirjastosta jotakin kiinnostavaa löydy :)

      Poista