Siirry pääsisältöön

Maaliskuun missatut ja huhtikuussa huhkitut

Kevät on sujunut kiireisesti. Gradu valmistuu ihan kohta (hiphei!), yksiö on vaihtunut yhteiseloasumiseen, ja totuttelua uuteen elämään on riittänyt. Kotiimme ilmestyi kaksi metriä Ikean kirjahyllyä - ai että sitä oli kiva laittaa ja järjestellä! :) Lukeminen tuntuu jääneen, mutta hämmästyksekseni on silti todettava, että näin huhtikuussakin ehdin lukea ainakin yhdeksän kirjaa.

Maaliskuussa luin seuraavat teokset:

Richert (toim.): Mistä sä tuut?
Adichie: Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä
Atwood: Orjattaresi
Meriläinen & Seiko Salo: NE
Khemiri: Allt jag inte minns
Hubara: Ruskeat tytöt
Kunnas: Tiitiäisen satupuu
Kuronen: Paha puuska
Veirto: Ohut hauska kirja

Maaliskuussa loppui iki-ihana feministinen lukuhaasteeni, jonka järkkäilystä nautin. Oli kiva saada vaihtaa kanssabloggaajien kanssa ajatuksia tasa-arvosta, ja toivon palaavani feministiseen haasteeseen jollakin tavalla myöhemminkin.

Maaliskuussa tätäkin bloggaajaa hiljensi suru-uutinen Lukutoukka-Kristan menehtymisestä. Vaikea sitä on vieläkään uskoa! Aina niin aktiivinen ja pirteä Krista ei enää kirjoitakaan lukemisistaan. Elämä yllättää joskus surullisesti. Kristan läheisille toivon paljon voimia.

Huhtikuussa olen huhkinut gradun ja muuton kanssa. Molemmat alkavat olla tehtyjä, mutta vastapainoksi olen lukenut - Pientä elämää lukuun ottamatta - suhteellisin kevyitä teoksia. Tässä menneen kuun saldo:

Knutsson: Pekka Töpöhäntä koulussa (yöh)
Kuronen: Pönttö (Oh yes!)
Parvela, Sortland & Pitkänen: Kepler 62, ensimmäinen kirja (nääh)
Yanagihara: Pieni elämä (aah!)
Martikainen: 9 teestiä (ookoo)
Manner: Orfiset laulut (häh?)
Hietala: Kielillä puhumisen taito (joo´o)
Vaahtera: Sopivasti sekaisin (äh!)
Silfverberg; Luonto pakastimessa (Hep!)

Vuoden kokonaissaldo huitelee jo 40 luetussa teoksessa. Kaiken kiireen keskellä olen siis ehtinyt kahmimaan kirjoja ja lukuelämyksiä. Keskeneräisiä teoksiakin kotonamme notkuu, kuten tavallista. Miten teidät lukukeväänne on sujunut, ja mitä on vuorossa seuraavaksi?

Kommentit

  1. Saako udella mistä aiheesta teet gradua? Onnittelut kuitenkin valmistuvasta gradusta, ja hirmuisen paljon olet ehtinyt lukeakin. Minulla kahden vuoden heikon lukuinnon jälkeen lukeminen taas maittaa ja olen tykännyt paljon liki kaikista kirjoista, joita olen lukenut. Nyt kun väännän töitä ja siinä rinnalla luen pääsykokeisiin, lukuaika on aika vähissä. Sekin vähä vapaa-aika menee nukkuessa tai musiikkia kuunnellessa. Sacher-Masochin Venusta turkiksissa luen ja ai että se on hyvä, feministisestikin tosi kiinnostava. Pinossa on myös ainakin Wittkopin Nekrofilen klassikkohaasteeseen, mutta mitään muuta en uskalla vielä suunnitella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lukuaika todellakin jää vähiin, kun elämässä on paljon muutakin tekemistä. Gradun aihe jääköön toistaiseksi salaisuudeksi, mutta työ on pitkälti vuorovaikutuksen ja kielenkäytön analysointia.

      Poista

Lähetä kommentti