maanantai 29. toukokuuta 2017

Sirrin perinteinen lomanaloituslukumaraton

Jos viimeisin postaus oli kevätahdistusta täynnä, on tänään erilainen olo. Tällä viikolla tapahtuu kaikenlaista kivaa. Juuri äsken varmistui, että en ole mokannut opintosuunnittelujani vaan olen suorittanut kaikki maisterintutkintoon vaadittavat kurssit. Valmistun siis maisteriksi pikapuoliin! Loppuviikosta gradun pitäisi palautua tarkastuksesta, minkä jälkeen pääsen viimein hakemaan tutkintoani. Hiphei - juhlavalmistelut ovat jo käynnissä! Erillisiin S2-opintoihin liittyvät esseet saan viimeisteltyä huomenna, ja sitten on tämän tytön koulutus valmis. Johan nyt - näyttää siltä, että pääsen nauttimaan loppuviikosta (kylmästä, sateisesta ja onnellisesta) kesälomasta.

Niinpä päätin tehdä kuten olen tehnyt kahtena aiempanakin vuonna: aloitan kesälomani lukumaratonilla. Parin viikon päästä luetaan koko blogistanian voimin, mutta enhän minä sinne asti malta odottaa, kun olen viimeiset viikot tehnyt töitä lukumaratonpalkkiota odottaen. Olen kasannut ensi sunnuntaita varten kasan hienoja kirjoja (niistä myöhemmin lisää) kirjastosta (haen pari lisävarausta tänään) ja ostanutkin muutaman kiinnostavan tuttavuuden.

Kesänaloittajaislukujuhlat ovat olleet minulle palkintoja työntäyteisistä opiskelu- ja työvuosista. Kaksi vuotta sitten kuvasin juhlaani täällä, ja viime vuoden (viikonlopun kestänyt) maraton sujui näin. En malta odottaa Blogistanian yhteistä lukumaratonia, mutta tällä lomanaloittajaisjuhlalla on minulle henkilökohtaisempi merkitys. Tiedän ahkeroineeni tänäkin vuonna reilusti, ja on ihanaa sallia itselleen viimein kunnon rentoutuminen. En ajatellut noudattaa dieettejä enkä säästellä herkuissa. Kuohari, valkohomejuusto ja makeiset kuuluvat asiaan, ehkä jokin täyttävämpikin ruoka. ;)

Vaikka opintojen loppuminen vaihtuu väistämättä työttömyydeksi, on mukana myös joukko ylpeyttä ja tyytyväisyyttä. Yliopisto on ohitse, huokaisin aiemmin tässä kuussa, kun kävelin seminaarista ulos. Haikean ihanaa kaikki tämä: monivuotinen prosessi on ohitse. Nyt pitäisi alkaa aikuiseksi, vai miten menikään? No, joka tapauksessa, kesän alkuun liittyy nyt sellainen ilonaihe, että useampikin lukumaraton on ansaittu ja tarpeen. Odotan jo sunnuntaita :) Palataan viimeistään silloin!

2 kommenttia:

  1. Onnea Sirri! Nauti nyt maratonista ja herkuista, olet varmasti ne ansainnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Tiedä sitten, tarvitsisiko aina ansaitakaan pitääkseen hauskaa, mutta nautin todella nyt, kun pakolliset hommat alkavat olla tehty. Kiva siirtyä vähän lomailemaankin.

      Poista