Siirry pääsisältöön

Lue itsellesi mielenterveyttä - lukuhaaste ja -projekti + kirjamessujen lippuarvonta

Tänään, lokakuun 10. päivä, on paitsi Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden merkkipäivä, myös eräs toinen tärkeä päivä: maailman mielenterveyspäivä.

Suomen mielenterveysseuran sivuilla kerrotaan, että tämänvuotinen teema on nuorten mielenterveys muuttuvassa maailmassa. Suomessa teema tarkoittaa sitä, että panostetaan mielenterveyden vahvistamiseen: olisi tärkeää, että nuoret löytävät ja oppivat tunnistamaan omat vahvuutensa.

Kuten moni teistäkin on varmasti huomannut, mielenterveystematiikka on itselleni tärkeä ja haluan keskustella siitä täällä blogissani. Instagram-tililläni olen muistuttanut useimpina maanantaina Mental Health Mondaysta ja esitelyt sekä omia kokemuksiani yleistyneestä ahdistuneisuushäiriöstä että lukusuosituksiani mt-aiheisista kirjoista. Blogin puolella olen taas julkaissut pidempiä mielenterveysaiheisia postauksia ja keskustellut esimerkiksi lohdullisista laululyriikoista, tehnyt mielenterveysaiheisen booktagin ja puhunut kirjallisuudesta vertaistukena.

Koska haluan jatkaa mt-aiheesta postailemista säännöllisesti ja herättää aiheesta keskustelua, olen laatinut itselleni ja teille lukuhaasteeseen, jossa luetaan itselle mielenterveyttä ja tietoa mielenterveydenhäiriöistä.

Lue itsellesi mielenterveyttä -projekti ja -lukuhaaste käynnistyy tänään, 10.10.2018, ja jatkuu ensi kevääseen. Suomen mielenterveysseura on juhlinut toukokuussa Mental Health Art Weekiä, joten toukokuu tuntuu hyvältä ajankohdalta päättää kirjallisuusaiheinen mielenterveyskeskustelu. Vaan mistä haasteessa on kyse ja mihin siihen voi osallistua?

Lue itsellesi mielenterveyttä -haasteessa keskeistä on bingo, jota voi täyttää lukemalla mielenterveyttä käsitteleviä ja sitä parantavia kirjoja. Lue siis teoksia, jotka lisäävät hyvinvointiasi, ja teoksia, jotka opettavat jotakin toisten hyvinvoinnista - ja koeta saada neljä rastia peräkkäin (mihin suuntaan tahansa).Lukemisen ohella aion itse jatkaa mielenterveysaiheisten postausten laatimista: mielenterveysongelmien aiheuttamaa stigmaa ja ennakkoluuloja on edelleen vähennettävä. Jos mielessäsi on aihe, josta haluaisit keskustella tai kuulla lisää, vinkkaa!


Mikä: Lue itsellesi mielenterveyttä -haaste (#luemielenterveyttä, #readyourselfmentalhealth)
Milloin: 10.10.2018-26.5.2018
Missä: Blogeissa, Instassa, Twitterissä, muualla somessa, arkielämässä. Ilmoittaudu tämän postauksen kommenttiosiossa ja koosta ensi keväänä oma panoksesi blogiin, instaan tai muualle someen.
Kenelle: Kaikille!
Miksi: Mielenterveysongelmista puhutaan edelleen liian vähän.

No entä ne messuliput? 

No niitähän voi saada Instagramista! Liity tilini seuraajaksi ja kommentoi  messulippupostauksessa perjantaihin 12.10. mennessä, kenen kanssa (ja miksi) lähtisit kirjamessuille. Kaksi onnekasta voittaa kukin yhden lipun.

Kommentit

 1. Tähän haasteeseen taidan tulla mukaan :). En ole ennen tehnyt näitä, niin onko kooste siis tapana tehdä vasta haasteen päättymispäivän jälkeen, vai missä vaiheessa kevättä tahansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, tervetuloa joukkoon! Yleensä koosteet tehdään haasteen loppupuolella (tai päättymispäivänä), mutta jos ehtii täyttää bingonsa jo aiemmin tai haluaa lopettaa haasteen aikaisemmin, koosteen voi tehdä aiemminkin. It´s up to you :)

   Poista
 2. Hieno haaste, osallistun. Viime syksynä pidinkin mielenterveysviikkoa blogissani, tämä on kiva kun aikaa on enemmän.

  VastaaPoista
 3. Tämä on niin hyvä haaste ❤️
  Mukana siis! Muutenkin on niin hienoa, miten oot tuonut mielenterveysasioita esille Instassa, kiitos!

  VastaaPoista
 4. Erinomainen haaste. Mietin vielä, tulenko mukaan, mutta hyvä kun laitoit pystyyn tällaisen haasteen.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoisen kuuloinen ja tärkeä haaste! Olisi kiva yrittää osallistua!

  VastaaPoista
 6. Mukana! Hieno haaste, ja bingon ruuduissa on minulle sopivasti haastetta. :)

  VastaaPoista
 7. Mukana tätäkin kautta! Pohdinkin instassa itsekseni miten saisin pidettyä kirjaa tän haasteen luetuista kirjoista, mutta no, blogissa toki! :) Tämän bingon kohtia saisi varmasti mainiosti myös yhdisteltyä Joka päivä on naistenpäivä -klassikkohaasteeseen mitä mainioimmin!

  VastaaPoista
 8. Asiallinen haaste, harkitsen osallistunko, olisi jonkin verran sopivia kirjoja, luettavana tai blogattavana.

  VastaaPoista
 9. Oi wau! Vähän myöhään hokasin tämän haasteen, mutta ihanaa että tuot mielenterveyttä esille!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti