Hullun tarmokas heinäkuu kootusti

Heinäkuussa blogissani tapahtui kaikenlaista. Aloitin kuukauden Blogistanian yhteisellä lukumaratonilla ja päätin sen Lukujonossa-blogin järjestämään Harry Potter -maratoniin. Kirjoja on tullut ahmittua ennätysmäärä (mistä lisää alempana), mutta maratonien lisäksi ehdin aloittaa myös pari juttusarjaa. Toisen, Äikänopen tekstibongauksen, tavoitteena on esitellä muita kuin kokonaisteostyyppisiä tekstilajeja, joihin kirjabloggaaja-äikänope elämässään törmää. Toisen, Lapsuuden lempparit -sarjan, voi arvata sisältävän paluupostauksia lapsuudenajan suosikkiteoksista. Ehdin myös osallistua naistenviikolle. Kirjoitin myös vastauksen Unpopular Bookish Opinions -haasteeseen.

Luin heinäkuussa peräti 18 kirjaa, mikä lienee aikuisikäni (ellei koko elämäni) ennätys. Blogattavaa on ollut niin paljon, että kolme teosta on edelleen jonossa odottamassa arviointiaan. Huhhei.

Kuu alkoi Havasteen uusimmalla romaanilla Veden vihat, joka jatkoi Kerten koukuttavaa tarinaa. Naistenviikolle luin Maskamea, Jotunia ja Tikkasta, ja lukumaratonin aikaan luin Leinoa, Brizziä ja Kunnasta (jonka Koiramäen lapset kaupungissa -teos jää tällä erää esittelemättä).

Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävän parhaaksi anniksi jäi antoisat keskustelut poikaystävän kanssa: emme kumpikaan mieltyneet teokseen vaan kaipasimme teokselta syvempää ihmiskuvaa ja -ymmärrystä.

Luin myös söpön ja romanttisen Liian iso rakkaus -nuortenromaanin, joka toimii edelleen, vaikka teinivuosista on jo aikaa. Yksi kuun vakuuttavimmista elämyksistä oli äänikirjana kuunneltu Talvisodan aika

Tämä viikko on ollut kirjantäyteinen. Aloitin sen lukemalla Huotarisen ihanan tarinakokoelman Kimmelin, minkä jälkeen palasin lapsuuden suosikkeihini. Ihastuneet koalat ei aivan vakuuttanut, The Babysitters Club (postaus tulossa) hymyilytti, ja Lehtisen Tanja Tavis (postaus tulossa) ihastutti. Romppaisen (postaus tulossa) Vilman koiraklubi ei miellyttänyt, Neiti Etsivä (postaus tulossa) oli sarjalle uskollinen. Tällä viikolla olen lukenut myös Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin (postaus tulossa tästäkin), josta tuli yksi lempikirjoistani. Suosittelen jo nyt! Tänään sain luettua Potter-sarjan ensimmäisen osan.

Postauksia olen joutunut ajoittamaan jo parisen viikkoa, ja ajoitettuja postauksia on edelleen tulossa. Paha vain, että uusia luettujakin on tosiaan kertynyt bloggauspinoon. Katsotaan, missä vaiheessa saan jonot purettua - huomiseen iltapäivään asti fiilistelen Tylypahkassa.

Kommentit