Siirry pääsisältöön

Kesäinen lukumaraton (päätös:11.30)

No niin. Blogivirtaan on ilmestynyt kymmeniä maratonpostauksia, joten en taida enää malttaa odottaa omani aloittamista. Nappaan vielä aamupalaa (okei, vähän myöhäinen herääminen) ja starttaan sitten Eino Leinon Seikkailijattarella. Kesken olisi myös huikea, joskin synkkä, Huojuva talo, mutta taidan tsempata itseni lukuvauhtiin vähän ohkaisemmalla teoksella.

Lukumaratonille lupaa melkoista loppua se, että hartiani ovat jo valmiiksi jumissa. Katsotaan, mikä olo on huomenna! Tsemppiä kaikille kanssalukijoille!

11.30 Maraton alkaa.

12.30 Eino Leinon Seikkailijatar oli nopeaa luetavaa. Vaikka lopun analyysissa moititaan teosta Leinon tuotannossa merkittäväksi, minusta tästä saa paljon aineksia naistenviikon naiskuvaprojektiini (tästä,lisää myöhemmin). Jatkanen naiskuvien parissa ja tartun taas Jotuniin. Jatkan sivulta 200. Maratonsivuja koossa nyt 134.

16.40 Iltapäivään on mahtunut ruokaa, käsi kädessä kävelyä (löysimme mustikoita ja niitä on pian lähdettävä poimimaan) ja tietenkin lukemista. Lukumaratoonaaminen poikaystävän luona on hyvä idea mm. seuraavista syistä: 1) voi nostalgisoida lainaamalla poikkiksen kirjahyllystä Koiramäen lapset kaupungissa, 2) voi pyytää akuuttia niska-hartiahierontaa ja 3) on joku, joka halaa, kun Jotunin kirjassa tapahtuu hirveitä. Synkästä tunnelmastaan huolimatta Huojuva talo kiehtoo, joten jatkan sen parissa. Luettuja sivuja on nyt 274.

21.10 Iltaan on kuulunut elämäni ekat bataattiranskalaiset (naminami), seurusteluaikaa, ja lukeminen on edennyt nii, että luin 70 sivua Sigaudin Viattomia ja 30 sivua Huojuvaa taloa. Maraton ei etene yhtä keskittyneesti kuin haluaisin, mutta olen ehtinyt iloita päivän aikana muistakin minulle tärkeistä asioista :)

9.30 Vielä kaksi tuntia maratonia jäljellä. Päätin ottaa loppukirin, jotta saan edes jotakin luetujsi, ja sain juuri Huojuvan talon loppuun. Olen lukenut nyt 467 sivua, mikä tuntuu kamalan vähältä. Toisaalta olen nauttinut rakkaudesta, jolle lukutoukkataipumuksistani annan enemmän painoarvoa.

11.30Maraton on nyt lopussa. Loppukirini aikana luin Jotunin jälkeen vielä 138 sivua Brizzin 100 onnen päivää -teosta. Jostain syystä se meinaa ärsyttää minua. Parisuhdeviikonlopun lukumaraton saldoksi tulee yhteensä 605 sivua.

Kommentit

 1. Antoisaa lukumaratonia! Voi tuota Huojuvaa taloa, muistan sen imaisseen minut taannoin synkkään maailmaansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huojuvasta talosta tuli kyllä yksi kaikkien aikojen suosikkiklassikoistani. Niin kantaaottava kirja! Pahinta on tietää, etteivät ongelmat ole poistuneet vaan osa naisista (ja miehistä) painii yhä samojen pelkojen kanssa.

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen päivä <3. Lukuiloa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päivä oli kerta kaikkisen ihana, vaikkakaan lukemiseen en malttanut keskittyä ihan niin paljon kuin mitä alun perin ajattelin. Mutta ei se mitään, on tärkeämpääkin!

   Poista

Lähetä kommentti