lauantai 18. kesäkuuta 2016

Alkutunnelmia: lukuviikonloppu alkaa

No niin. Eilisillan parhaat jalkapallo-ottelut on nyt nähty (jihaa, Espanja reiluun voittoon!), joten pääsen viimein keskittymään kirjoihin ihan kunnolla. Pitkin viikkoa olen blogissani jutellut, että maratoonaan kirjojen parissa jo nyt kesäloman alkupuolella.

Oloni on innostunut. Kaipaan rentoutumista, sillä koko eilisen päivän kuuntelin, kun yläkerran naapuri remontoi, sahasi, naputteli ja jyskytti musiikkia. Edellisenä iltana pauke ja rummutus kesti viiteen asti aamulla, ihan kiva :| Toivon tälle päivälle vähän enemmän rauhallisuutta, mutta etsin sitä ainakin kirjoista, mikäli naapuri ei vieläkään malta hiljentyä. Jo eilen illalla jänskäsin, että huomenna pääsen lukemaan! Aamulla heräilin pari kertaa ja mietin, joko nousisin lukemaan. Ihan aamuvarhaisella en kuitenkaan jaksanut aloittaa. Kello on nyt kymmenen tienoilla.

Minulla on ennätyspaljon kirjoja kesken, koska raahasin pari kesälainaa entisestä kotikaupungistanikin. Sophie Kinsellan Shopaholic to the Rescue, Rauman Seksistä ja matematiikasta, Barnesin Puhumalla paras ovat olleet jo hyvän tovin kesken. Puhumattakaan Älä huoli -teoksesta, jota olen uusinut varmaan helmikuulta asti!

Tämä lukumaraton alkaa silti David Grossmanin iki-ihanalla Sinne missä maa päättyy -teoksella. Haluan saada sen loppuun (tai en ehkä sittenkään, niin hyvä kirja se on). Voi olla, että en malta lukea muita keskeneräisiä loppuun, sillä kirjastosta olen hankkinut niin monta kirjaa, että harva pystyy samaan ensimmäisellä asuinviikollaan. Kävin myös eilen Suomalaisessa, bongasin sieltä Havasteen uusimman (miten en tiennyt, että se ilmestyy?), ja sehän oli tietysti pakko ostaa. Katsotaan miten käy, laitan itseni nyt lukumoodille ja vauhtiin! Mukavaa viikonloppua! Paetkaa tekin sadetta kirjojen ääreen.

6 kommenttia:

 1. Hyvää lukuviikonloppua! Barnesin kirjasta minulla on hyvät lukumuistot. Toivottavasti tykkäät siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Barnes on ollut kesken jo ainakin kuukauden, enkä meinaa millään saada viimeisiä 50 sivua kahlattua. Ärsyynnyin teoksen hahmoihin toden teolla. Seuraavaksi tartun johonkin muuhun, mutta täytyy saada Barneskin vielä luettua.

   Poista
 2. Mukava seurailla maratonisi etenemistä. :) Kiitos vielä inspiraatiosta. En ole aiemmin näin pitkää lukumaratonia itse kokeillutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kun lähdit mukaan! Kiva seurata sinunkin lukemisia!

   Poista
 3. Kivaa maratonia! Minäkin olin itseasiassa hieman varovaisesti suunnitellut maratoonaavani tänä viikonloppuna, mutta ikävä hammassärky vei suunnitelmia vähän muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tämä itsellänikään nyt suju ihan kuten suunnittelin, mutta väliäpä sillä! Pääasia että tulee luettua edes jotakin. Lukufiiliksistä on aina kiva raportoida 😊

   Poista