lauantai 18. kesäkuuta 2016

Lukuviikonlopun kulku (su 21.05)

10.10 Lukumaraton alkaa.

14.10 Ensimmäiset neljä tuntia meni David Grossmanin parissa. Ihana, laaja, polveileva perhetarina Sinne missä maa päättyy on nyt luettu. En vielä tiedä, maratoonaanko vuorokauden vai ehkä koko viikonlopun. Keskittyminen on herpaantunut tasaisin väliajoin, koska stressaan naapuruston metelistä. Haluaisin saada olla kotonani rauhassa ja keskittyä lukemiseen. Kirjoihin uppoutuminen ei käy nyt ihan suunnitellusti, mutta yritän saada itseni keskittymään. Tähän mennessä olen lukenut 221 sivua.

17.10 Grossmanin jälkeen päädyin lukemaan Pertti Lassilan uusimman teoksen Armain aika. Sain sen luettua muutamaan tuntiin, mutten voi sanoa erityisemmin ilahtuneeni. Lassilan kieli on kaunista, mutta pidän itse enemmän koruttomuudesta ja hyvästä tarinasta kuin runsaasta, runollisesta kielenkäytöstä. Romaani sopisi mummolan rappusille tai laiturille luettavaksi, mansikoiden ja marjamehun kera. Kun sitä yritti lukea pahantuulisena kerrostaloyksiössä, tarina ei oikein avautunut. Toivottavasti seuraava kirja nappaa paremmin. Luettuna 368 sivua.

21.45 Suunnitelmani muuttuivat. Olen illan aikana kahlaillut sitä ja tätä, mutta stressi esti kunnollisen keskittymisen. Siirryin rauhallisempaan majapaikkaan ja jatkan nyt lukemista. Vanhataloa valitsin taas, kohta koko tuotanto luettu! Tähän mennessä luettuna 450 sivua.

12.45 Päädyin siis poikaystävälleni melupakoon, koska en jaksanut kuunnella stressaantuneena naapurin remonttia ja musisointia. Lukeminen ei edennyt suunnittelemaani tahtiin. Luin Vanhatalon Lääkärileikkiä  noin 80 sivua, kunnes kyllästyin, ja otin sen jälkeen luettavakseni Havasteen uusimman. Sitäkin luin 80 sivua suurin piirtein. Luettuna nyt 610 sivua. Keskittyminen ei ole onnistunut, mutta lueskelen nyt illan loppuun ja katsotaan, mitä saan kokoon :) Rauhallisempaa viikonloppua teille!

15.40 Nyt iltapäivällä olen saanut edettyä Havasteen uusinta vielä sata sivua. En voi kuin ihailla Havasteen kielenkäyttöä ja tyyliä! Minun makuuni Veden vihoissa on ehkä vähän liikaa yksityiskohtia - kaikilla ei ole niin merkitystä juonen kannalta, vaikkakin ehkä historiallisesti - mutta olen täysin koukuttunut Kerten tarinaan ja tahdon lukea koko sarjan. Vieläköhän tämän jälkeen on tulossa monta osaa... :) Seuraavaksi kuitenkin virkistäydyn television ja Eliittikisojen parissa. Sivuja tälle viikonlopulle kasassa 710. 

21.05 Olen katsonut urheilua, syönyt, litteroinut gradua varten, värittänyt ja viestitellyt kavereiden kanssa. Lukeminen ei ole tuntunut enää tämän hetken jutulta. Luin Havastetta vielä 20 sivua ja keskeneräistä Kinsellaa saman verran. Kahden päivän aikana on tullut lukeneeksi 750 sivua, mikä epäilemättä on enemmän kuin kahtena päivänä keskimäärin mutta vähemmän kuin normaalina 24 tunnin lukumaratonina. No, minulla on ollut totuttelemista uuden asuntoni uusiin ääniin, ja stressi on hyvä keino viemään intoa lukemiselta. Huomenna laadin itselleni opiskelusuunnitelman ja sitten luen aina, kun esseemateriaaleiltani ehdin. 

2 kommenttia:

  1. Iik miten hyvä idea! Olen kyllä ilman nimenomaista tarkoitusta viettänyt nyt tällaista lukuviikonloppua, mutta kesän aikana otan vielä tämän ohjelmaan sillä tavalla että bloggaankin aiheesta. Kiitos vinkistä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä lukemiseen kannattaa pyhittää aikaa :) Ja nyt, kun on päättänyt lukea koko viikonlopun, ei ole niin paineita siitäkään, vaikkei ihan joka hetkeä jaksa istua kirjojen ääressä. Parin päivän aikana ehtii taatusti lukea tarpeeksi joka tapauksessa :)

      Poista