Pikaisia päätöksiä: lomanaloituslukumaraton 2

Tein pikaisen päätöksen. Haluan pitää lukumaratonin tällä viikolla. Se oli suunnitelmissa mutta ei suunniteltu; listasin sen kesänpiristyslistaani mutta en ollut varma, milloin ehtisin sen toteuttaa. Nyt näyttää siltä, että saan nauttia viikonlopusta itsekseni, joten aloittanen lauantaina. Jo viime vuonna aloitin lomani lukumaratonilla, joten jatkan perinnettä ja vaadin itseäni keskittymään vain kivoihin asioihin (g...u odottelisi myös, mutta odotelkoon!).

Mitä lukumaratoniin tulee, kyse ei oikeastaan ole ajasta - ehdin kyllä lukea tänä kesänä niin paljon kuin vain huvittaa.Työni loppuivat parisen viikkoa sitten, ja olen nyt lomalla. Lauantaina elämäni muuttui, sillä vaihdoin kaupunkia rakkauden perässä. Muutaman päivän olen kalustanut uutta asuntoa, ja nyt, kun viikonloppu viimein vaihtoi arkeen, pääsin hakemaan kirjastokortin. :) Täkäläinen kirjasto on ihana, viihdyn siellä hyvin, ja kannoin jo uuteen kotiini reppukaupalla lukemista. Luulen tsekkaavani kirjaston vielä uudestaan lukumaratonia ajatellen, vaikka luettavaa oki löytyisi muutenkin (tiedättehän: ne kirjat, jotka on vaivoin saatu raahattua muuton yhteydessä uuteen asuntoon, olisivat kyllä ansainneet tulla luetuksi).

Blogistaniassa on esitelty jo paljon tulevan (kyllä, tulevan - tällä hetkellä ilmastollisia olosuhteita ei raaski kutsua kesäksi) kesän lukusuunnitelmia. Omani ovat tekemättä - ja saattavat sellaisina pysytelläkin. Toisaalta olen tässä kuussa innostunut kirjoittamaan monentyyppisiä postauksia (tsekkaa esim. lempparit ja inhokit), joten ehkä teen vähän lukusuunnitelmiakin. Joka tapauksessa on ollut tarkoitus, että tänä kesänä ehdin lukea ja rentoutua mutta myös panostaa opiskeluun. Suomen kielen sanastolliset ja kieliopilliset rakenteet ovat tulossa enemmän kuin tutuiksi, eikö kuulostakin mielenkiintoiselta! :)

Kommentit