Siirry pääsisältöön

Novellilukumaratonin koonti

Osallistuin lauantaina 17.12. Ompun järjestämään novellilukumaratoniin. Luin haasteen aikana seuraavat novellit tai novellikokoelmat (yhteensä 34):

Tove Jansson: Kirjeitä Klaralta (kokoelmasta Seuraleikki)
Tove Jansson: Robert
Tove Jansson: Junamatka
Jhumpa Lahiri: kokoelma Tämä siunattu koti (9 novellia)
Maria Jotuni: Suhteita-kokoelma (17 novellia)
Gao Xianjian: Ystävä (kokoelmasta Vaarin onkivapa)
Alice Munro: Hyvän naisen rakkaus (kokoelmasta Hyvän naisen rakkaus)
Maria Jotuni: Augusta Aurell (kokoelmasta Rakkautta)
Maria Jotuni: Ei kannattanut
Maria Jotuni: Unta

En malttanut keskittyä maratoniin yhtä tiiviisti kuin olin suunnitellut; halusin viettää aikaani myös poikaystäväni kanssa, ja pitipä seurata myös ampumahiihdon tapahtumia televisiosta. Ilahduin kuitenkin siitä, että ehdin tutustua useamman novellistin tuotantoon.

Varsinkin Maria Jotunin novellit jysäyttivät oikein kunnolla, ja odotan innolla pääseväni postaamaan Suhteita-kokoelmasta. Lahirin Tämä siunattu koti puolestaan raotti hienosti kulttuurien välisiä kohtaamisia, ja nautin teoksesta paljon. Sen sijaan muut novellit, joita luin erinäisistä kokoelmista, jäivät irrallisiksi, enkä innostunut niistä niin paljon. Jansson oli pettymys: Muumi-kirjat ovat ihania, mutta jotenkin en yhtään viihtynyt Seuraleikin maisemissa.

Novellihaasteeni etenee melkoista vauhtia: olen nyt lukenut yhteensä 49 novellia (kaikki eivät ole olleet esillä blogissani, mutta olen pitänyt listaa myöhempää koontia varten).

Kommentit

  1. No ihan mahtavastihan sinä ehdit (poikaystävästä ja ampumahiihdosta huolimatta :D :D :D) Oi, tuo on ihanaa, kun on niin rakastunut, ettei meinaa lukeakaan malttaa.

    Poimin listastasi ylös Jotunin Suhteita. Häntä on muutoinkin ollut tarkoitus lukea.

    VastaaPoista
  2. Joo, hyvin tässä ennätti - vaikka kieltämättä rakastuminen ajaa lukemisen ohi. Jotunia kannattaa ehdottomasti lukea! Kävin just lainaamassa Jotunin elämäkerran, kun alkoi kiinnostaa kirjailija ja hänen tuotantonsa ihan tosissaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti