Siirry pääsisältöön

Hanna Koljonen: Syliinvaellus Intiaan

Koljosen sarjakuva-albumi Syliinvaellus Intiaan on henkilökohtainen kertomus matkasta mielenrauhaan. Koljosen tarinassa päähenkilö matkustaa Intiaan, menee tapaamaan henkistä gurua ja ymmärtää, miten tärkeä on laitata toisten elämä oman elämänsä edelle. 

Syliinvaellus Intiaan on väririkas, punaisenkeltainen kertomus, jonka iloisesta visuaalisuudesta on helppo nauttia. Koljosen kuvissa toistuu paitsi ihmispaljous myös Intian monet luonto- ja kaupunkimaisemat. 

Intialaiseen kulttuuriin tai elämäntapaan teos ei perehdy kovinkaan monipuolisesti, vaan se lähinnä esittelee länsimaisen naisen mielenrauhamatkaa. Kaduilla nukkuvat ja liikenneympyrän keskellä asuvat ihmiset järisyttävät kertojaa hetken, mutta ongelmiin ei juututa - ihmisten iloinen asenne ja kertojan oma, henkilökohtainen tarina peittoaa yhteiskunnalliset ongelmat. 

Syliinvaellus Intiaan on henkilökohtaisena matkakertomuksena hieno ja erityisesti visuaalisuudeltaan kiehtova kokonaisuus. Intia puolestaan hahmottuu mielenrauhan majana, eikä paikallisten arkea juuri esitellä. Höllään Helmet-haasteeni kriteereitä ja lasken teoksen mukaan kirjana, joka kertoo Intiasta. 

Hanna Koljonen: Syliinvaellus Intiaan
Asema 2011
74 s.
Pisteitä: 3/5

Toisaalla: Oksan hyllyltä

Kommentit