Siirry pääsisältöön

Ninka Reittu: Sinä olet superrakas

Ninka Reittu: Sinä olet superrakas
Otava 2017
31 s.
Pisteitä: 4/5
Tunnelma: Aaw <3
Me hassuttelimme ja hölmöilimme ja leikimme kaikkea sellaista, mitä vain me kaksi osaamme yhdessä leikkiä.

Tämän joulun romanttisimman joululahjan sain poikaystävältäni, joka oli ostanut minulle Ninka Reitun lastenkirjan Sinä olet superrakas. Lahjojen jaon jälkeen makoilimme sängyllä ja luimme tämän rakkaudesta kertovan kirjan yhdessä. Olin myyty - miten ihanaa toiselta antaa lahjaksi kirja, jossa puhutaan rakkaudesta ja tunnustetaan rakastavansa.

Sinä olet superrakas on kuvitettu lastenkirja, joka käsittelee ison ja pienen olennon välistä rakkautta. Pieni olento haluaa tietää, mitä rakkaus on, ja isompi vastaa kysymyksiin. 

Reitun teos tarjoaa hyvän pohjan rakkauskeskusteluille. Paikoin teos lyhyine virkkeineen on jopa aforistinen: Rakkaus teki minulle turvallisen olon. Osa lausahduksista tuntuu kuitenkin aikuisesta vähän kliseisiltä, esimerkiksi se, ettei toista voi omistaa. Ajatus on tietysti totta, mutta ilmaisutapa jää jollakin tavalla tylsäksi. 

Kuvitukseltaan Sinä olet superrakas on täynnä värikkäitä, kiehtovia kuvia. Kuvat avaavat hyvin sen, miten paljon tunteita rakkaus aiheuttaa ja miten rakkaus parhaimmillaan saa toisen tuntemaan itsensä aurinkoiseksi, iloiseksi ja turvalliseksi. Ison olennon hahmoa pidin kuitenkin itse hieman luotaantyöntävänä, mutta lapset näkenevät hänessä sopivasti huumoria ja hauskuutta. 

Toisaalla: Kirjojen keskellä -blogissa pidetään siitä, ettei rakkaudesta puhu realistiset, stereotyyppiset ihmishahmot vaan supersankarit. Myös Kirjakko ruispellossa -blogin Mari arvostaa sitä, ettei kirja ole liian lälly, ja suosittelee teosta myös aikuisille.

Kommentit

  1. Minusta tämä oli vuoden parhaimpia kuvakirjoja. Sanoittaa hienosti rakkautta, etenkin aikuisen ja lapsen välistä. Kuvitus oli myös ihana. Mutta ymmärrän kyllä myös näkökulmasi esimerkiksi hieman tyhjiksi jäävistä lauseista ja isomman hahmon luotaantyöntävyydestä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on ihanaa, että lapsille puhutaan rakkaudesta suoraan - niin pitääkin olla. Kaiken kaikkiaan tämä on hellyttävä kirja, vaikka isompaa hahmoa vähän säikähdinkin :D

      Poista

Lähetä kommentti