Siirry pääsisältöön

Uudelleen luettua -haasteen koonti

Yöpöydän kirjat -blogissa on ollut tämän vuoden ajan haaste, jossa on luettu uudestaan vanhoja suosikkeja. Koska palaan säännöllisesti lapsuuden- ja nuoruudensuosikkeihini, haasteeseen oli helppo osallistua. 

Tässä lista teoksista, jotka luin haasteeseen: 

Alcott, Louisa M. Pikku naisia
Jansson, Tove: Taikatalvi
Karjalainen, Elina: Uppo-Nalle
Knutsson, Gösta: Pekka Töpöhäntä koulussa
Kunnas, Kirsi: Tiitiäisen satupuu
Kuronen, Kirsti: Paha puuska
Linna, Väinö: Tuntematon sotilas
Montgomery, L.M.: Anna omassa kodissaan
Mäkinen, Taru: Jade ja autiotalon jengi
Savisaari, Aira & Vainio, Pirkko: Hemppa
Vala, Katri: Kootut runot
Virtanen, Rauha S.: Tapaamme Seljalla

Lista painottuu vahvasti lasten- ja nuortenkirjallisuuteen ja antaa jokseenkin hyvän kuvan siitä, millaisia teoksia olen lapsena lukenut. Mukana on sekä klassisia tyttökirjoja että jännityskertomuksia mutta myös kuvakirjateoksia. Aikuisten romaaneista Tuntematon sotilas oli panostukseni Suomen satavuotisjuhlavuodeksi, ja Lintulan Huomenna rakastan vähemmän taas viimevuotinen suosikki, johon halusin palata uudestaan. Runoista luin paitsi Tiitiäisen satupuun ja Pahan puuskan myös Katri Valan Kootut runot, joita palvoin erityisesti teini-iässä (mutta myös yhä). 

Kiitokset hauskasta haasteesta, joka innosti tutustumaan jälleen kirjaston lasten- ja nuortenosastolle. Omia suosikkeja oli hauska muistella, ja lemppareiden lukeminen jatkuu yhä. Muun muassa Cornelia Funken Mustesydän on työn alla, ja Tuija Lehtisen Laura-sarjaankin voisin palata vielä jokin päivä.

Kommentit

  1. Tiitiäisen satupuu, Uppo-Nalle ja Taikatalvi ovat klassikkokirjoja, ihania, joita voi lukea vuodesta toiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Klassikkokirjoihin on mukava palata kerta toisensa jälkeen, ja aikuisenahan nämä teokset avautuvat tietysti vielä uudella tavalla.

      Poista

Lähetä kommentti